Yaşanabilecek bir yerde ev yapmanın en düşük maliyeti 1,5 - 2 milyon tl arasındadır.
Ev için arsa lazım, arsayı işinize yakın bir yerde bulabilir misiniz? örneğin avcılarda çalışıyorsanız en yakın esenyurtta arsa bulsanız min. 2 milyondur o da varoş yerde. üstüne en kötü gecekondu yapsanız 500k ev maliyeti 2,5 milyon tl olur, o da paran varsa... Üstüne eve girdikten sonra ertesi gün hırsız girebilir, önünüzü bir bağımlı kesebilir.
bizim burada tek katlı bir ev yapmanın maliyeti ortalama 3 milyon TL, Şimdi ev yapıyorum kendim, satmak istesem 5-6 milyon arasında satarım, müstakil bahçeli. Ortalama daireler 2-2,5 m arasında. Ama iş konusu önemli işte... Baya baya lüks oldu burası. Sağolsun İstanbullu çok doldu

kiralayacak ev bulamıyorsun, o da ilçe çıkışında 10k dan başlayıp ilçe içinde 15-20k arasına çıkıyor. İlçe merkezinden pahalı köyler var. Ne istanbulluymuş. Kendimi zengin gibi hissediyorum şimdilerde...
Geniş çerçeveden düşünmek gerekiyor. Yanlış alacağınız kararlar yıllarınıza maal olabilir. Mesela 10-15 yıl sonrasını düşünerek yatırım yapmayı tasarlıyorum 1-2 gündür. Malum 10 yıl sonra bu değersizleşme ile çocuklara bir şey yapmak imkansız hale gelecek (Bizden geçiyor gibi, çocuklardan da geçecek gibi)