Fahrettin bey merhabalar öncelikle böyle bir hızmette bulunduğunuz için size teşekkür ederim.
Babam 2022 yılında scooter motoruyla seyahat ederken 19 yaşında ehliyetsiz bir araç sürücüsü babama çarptı ve babamın kafası yarıldı, dizi sıyrıldı. Biz şikayetçi olmasakta hem araç sahibine hem sürücüyü ehliyetsiz araç kullanmak sebebiyle ceza yazıldı. Avukatımız tazminat davası açalım kazayla ilgili dedi, bizde onay verdik. Hastaneden alınan epikriz raporunu avukatımıza gönderdik. Babam emekli olmasına rağmen 15 gün işgöremezlik süresi için ve vücuduna aldığı yaralar sebebiyle 50.000 TL'lik tazminat davası açtı. Arababulucu atandı ve Mayıs 2023 yılında sigorta şirketiyle 17.000 TL'ye anlaşma sağlandı. 14.500 TL'si bize 2.500 TL'si avukata verildi. Yani aracın trafik sigortası tarafından karşılandı.
Aradan 2 yıl geçti, taraf olmadığımız bir davadan eve tebligat geldi. Bizim davadan ne haberimiz var ne de Vatandaş Portal'da görünüyor. Sigorta şirketi araç sahibine ehliyetsiz trafiğe çıkmaktan kusurlu olduğu için dava açmış ve ödediği 17.000 TL ve mahkeme giderlerini faiziyle geri istiyor. Araç sahibide haksız ödeme yapıldığına dair davanın iptalini istemiş. Babama İstanbul Adli Tıp Kurumuna randevu vermişler, eğer gitmezse dosyanın iade edileceğine ve dosyaya mevcut haliyle devam olunacağına, yapılan tüm masrafların tarafımıza yükletileceğini ihtar etmişler.
Adliye Yazı İşleri birimi babanızda bir hasar kaldığına dair rapor isteniyor, o yüzden adli tıpa gönderiyorlar diyor. İyide babamda hiç hasar yok ki 2 yıl geçti, kafasına dikiş atıldı düzeldi, bacağı iyileşti.
Tazminatı alan avukatımız bu çok saçma, ben bu işten birşey anlamadım, bu konunun sizle ne alakası var, sigorta şirketi ile araç sahibi arasındaki olaylara sizi neden katmışlar. Bu davaya taraf değilsiniz diyor. Hocam babam o muayeneye giderse 5.000 TL yol masrafı olacak ve boş yere yorulacak zaman kaybı olacak dediğimde, ben olsam gitmem dedi. Peki bizden yapılan tüm masrafları alırlar mı diyorum, alırlar diyor.
Fahrettin bey bizim avukattan ben pek verim alamadım, diğer avukatlarımıza sordum. Onlarda böyle birşeyin olmaması gerektiğini söylüyorlar. Birde sizin fikrinizi merak ediyorum.
Merhabalar.
Benzer bir olayla daha önceden karşılaşmıştım. Mantık çerçevesinde bir
açıklaması var. Sizin bu raporun alınmasına yardımcı olmanız lazım. Ama
cebinizden para vermek zorunda olmamalısınız. Buna dair detaylar olması
lazım size gelen tebligatta. Normalde sizin ulaşım ve diğer masraflarınız
mahkeme tarafından karşılanır. Elinizdeki evrakları numaramdan atın
inceleyelim. Sonrasında detaylı görüşürüz.
İyi forumlar