Merhaba değerli forumdaşlar
Bir sorunla karşılaştım ve sizlerin de fikirlerinizi bilmek isterim.

Müşteri adayı olacak olan bazıları özel projelerinden bahsediyor. Adamlarla görüşüp detayları öğrenmeye çalışıyorum. Sürekli bir yerlere referans. Oradakinin aynısı buradakinin şurası vs.
Anlatıyorum ki ben bir şeyleri araştırmamalıyım. Ne istiyorsan onu bana anlatmalısın en ufak detayına kadar. Ben bir yerdeki bir formun örneğin nasıl çalıştığını, hangi algoritma kullandığını araştırmaya zaman kaybetmemeliyim, zira bunu için para almıyorum.
Bana diyeceksin ne olması gerektiğini, nerede ne çıkacağını, hangi durumda nasıl sonuç alınacağını. Bir türlü anlatamıyorum.

E-Postaya ağırlık veriyorum. Yazdım çizdim yolladım maddeler halinde. Yine aynı cevap, ya işte baktım ama şunun aynısı. Yardımcı oluyorum fikrini almak için bn yazayım diye ama sürekli oradan oraya atlama, fonksiyondan bahsediyorum adam sözü ustaca çevirip ya işte burada renk bu olsun.

BU tip müşterilerle nasıl baş ediyorsunuz merak ettim.
Ben bir kaç deneme sonrası baktım ki anlamıyor veya anlamak istemiyor dediğimi, sağollaşıyorum. Çünkü bu kategoridekiler genellikle ne istediklerini bildikleri için sadece o anda kendilerini ''anlamaz'' gösterip sonra ise ya şurada bu olacaktı, bu böyle olacaktı vs üste çıkanlardırlar. 100 liralık işi 25 liraya yaptırıp sonra bir de borçlu çıkarmak.