Hocam, en azından sosyal medya kavramı hayatımıza girmeden önce okuma oranlarının daha yüksek olduğuna inanıyorum. Tabii, bu bir varsayım; elimde o yıllara ait bir veri bulunmamakta.
Meb başarılı ya da başarısız, bu konuyla ilgili 2008 yılında müfredatına çeşitli sosyal bilimler derslerine kazanımlar koydu.
Şimdi okuma derken neyi kastediyoruz bu çok önemli. Misal dönem içinde her öğrenci her gün illaki 1 sayfa bir ders kitabı okuyor. Öğretmenler, müdürler, müdür yardımcıları okuyor. 85 milyon nüfusun yaklaşık 30 milyonu eğitim camiasında.
Veya, verileri sadece okuma kitabı olarak değerlendirdik diyelim. Fransa, İtalya gibi ülkelerde niteliksiz aşk romanı akımı olduğu son çeyrek yüzyılda önemli eleştiri konusuydu. Okunan eserlerin niteliği, kazanımı nedir araştırmada? Gibi gibi pek çok eleştiri mevcuttu hocam.