2023 ülkelerin haftalık kitap okuma süresi verileridir.
Bu listede nasıl yukarı çıkarız? Bu coğrafyayla olmaz deyip ağlayıp zırlayanları başka konuya alalım; burası her şeyden şikayet eden tayfaya uygun değil.
Ek olarak, 5. sırada paşalar gibi yükselmiş
Mısır mevcut. Adamlar Ortadoğu coğrafyasında bunu yapabildiyse, biz çok daha iyisini yapabiliriz.
Lütfen dert/yakınma değil, reform konuşalım.
Bana soracak olursanız, eğitim ailede başlar. Eğitim sistemini istediğimiz kadar eğip bükelim, anne baba kitap okumadıkça çocuk okumaz. Babam küçükken yanı başımda Kur'an okur, dini kitaplar okurdu. Şimdi haftada en az 1-2 kitap bitirmeye özen gösteriyorum. Kabaca bir yaklaşımla eğer önemli olan eğitim sistemi olsaydı, aynı sınıfta olduğumuz herkes de benimle eşit veya daha fazla okurdu. Ancak maalesef durum böyle değil, Mühendislik okuyorum ve inanın bana 5 yılda 10 kitap okumadan mühendis diploması alanlar var. Yani okuma "
Kültürünü" tekrar kazanmalıyız
Şimdi söz sizde
nasıl? hangi reformlarla? Köy okulları mı? Camilerin yanına medrese açıp gençleri yönlendirerek mi? Ebeveynlere eğitim vererek mi? Çocukları ebeveynlerden uzaklaştıracak bir yatılı okul sistemi mi? (aklımdaki başka bir fikir :) )