Gunluk 1 milyon hit dakikada 700 online kisiye denk geliyor.
Bunu kaldirmak aslinda cok problem degil.
Yerinizde olsam sunucu optimizasyonundan anlayan bir arkadasla calisirim.
Panel kurmam. Yani Plesk, Cpanel vs gibi bir panel kurmazdim.
Ubuntu makina alin, Nginx, mariadb, php kurulumunu yapip fastcache block yapilandirmasini yapilandirin. Nginx fastcache, wprocket'ten bile daha iyidir. Server tabanli cachelem yapiyor. Ek olarak Redis kurdurun. Buna birde Cloudflare ekleyin. Hayat bile edemeyeceginiz dusuk ozellikli makinada bu siteyi rahat rahat barindirirsiniz. Dosyalariniza ssh uzak baglanti ile Winscp uygulamasindan baglanabiliriniz. Ben olsam boyle yapardim, panel ucreti yok. Bu tarz sistemlerde yabancilar 10-20 dolarlik makinayla gunde milyonlarca hit kaldirabiliyorlar. Onemli olan cache yapilandirmasi. Redis, fastcache + Cloudflare oldukca yeterli olur. Yalin yalniz diye bir arkadasimiz var forumda kendisine danisabilirsiniz.
Cok yuksek hitlerde Litespeed Cache Nginx'e gore daha cok sorgu kaldiriyor. Plesk + LiteSpeed bu da iyi bir secenek
https://docs.litespeedtech.com/lsws/.../installation/
Lakin bunun icin Plesk Panel'e aylik panel ucreti odemeniz gerekir.
Kisacasi makinanin ozelliklerinden once ne yapacaginiza karar verin. Neyin ne oldugunu bilmeden sadece makina ozelligine bakarak ise kalkisirsaniz sorun yasama sansiniz yuksek.
Kesinlikle sunuculardan anlayan biriyle calisin. Ben olsam 1. secenegi denerdim. Hem etkili hem cok ekonomik. Dipnot: TR merkezli bir makina kiralamayin. Hetzner tercih edebilirsiniz.