Hocam kendiniz söylemişsiniz, herkese hak ettiğinden fazla iyi güler yüzlü olmuşsunuz, ilk işiniz galiba, herkese karşı güler yüzlü olamazsınız, insanlar hak ettiği değerden fazlasını gördüğünde seni zayıf görürler ve üzerine oynarlar ve siz insanlara hayır dememişsiniz belli ki, sizden bir şey istediklerinde hep yardımcı olduysanız da bu durum yaşanır... Muhasebecisiniz, bu ay üretim kotamız tutmadı, artık mesaiye kalıyorsunuz deme şansın varsa yöneticiniz ile konuşun bunu yapın, o mesaiye kalacak kişileri de özellikle seçin o kişilerden, size saygı duymasını öğretin, yalandan arkanızdan iş çevirenleri cezalandırmanız lazım ve bunu yaparkende bilinçli yaptığınızı karşıya mesajı vermeniz lazım benimle uğraşırsanız böyle olur sonunuz tarzında, kısaca herkese sevgi ve saygı gösterilmez, biraz narsist ve kibirli olmanız gerekirdi en başından, insan psikolojisi olarak kötü hissetirilen yerde durmaya devam eder, 10 kere kötülük yaparsın 1 kere iyilik yaparsın, o bir iyiliğini tekrar görmek için 10 kere sana katlanmak zorunda kalır, eğer 1 kere iyilik hak eden adama 10 kere iyilik yaparsan o senin tepene biner, tamamen evrimsel bir şeydir, zayıfı ye, güçlü ol.
hocam ilk iş deneyimim değil, üretim kısmımda üretim şefleri,mühendis ve müdürleri mevcut. Şu an ki pozisyonumda mesaiye bırakma gibi bir yetkim bulunmuyor. Sorun şurdaki beyaz yala tarafından yani çalışma arkadaşlarım tarafından kendileri yüklenemedikleri durumlarda beni öne attıklarını düşünüyorum. Yapıyor yanlış oluyor ve bu şöylemşöyle dedi diye bunu yaptım oluyor gibi.
Hocam açıkçası iş ile ilgili herhangi bir deneyimim yok ancak diğer arkadaşların dediği gibi kötü olun vs. tavsiyesine uymayın. Eğer zaten kötü olsaydınız ve bu suçlamaları yapmamış olsaydınız bu sefe patron müdür size güvenmeyecekti. Bence iyi olmaya devam edin. Başkasının arkasından iş çevirmeye çalışmayın onların tecrübesi karşısında çok kötü şeyler yaşarsınız. Ama hayır demeyi bilin. Ayrıca yukarda bir arkadaş yazmış bana çok mantıklı geldi müdürün izniyle kotaya ulaşılamadı bahanesiyle mesaiye kalmalarını isteyebilirsiniz. İşyerinin elde edeceği ek gelir ile hem yöneticilerin gözüne daha fazla girersiniz hem size karşı oyun oynayanlara ders verirsiniz. Ayrıca bu durum devam ettiği sürece mesaiye kalınan gün sayısının artmasını isteyebilirsiniz.
Yani öyle çakallıklar dönüyor ki arkasından iş çevreceğim kişiler kimden tarafa kim kimile iyi kötü muhteşem bir rol olayı var. Konuşulan kişinin lafı bana söyleyebilecek potansiyelde biri ise iyi şeyler söyleniyor söylemeyeceği düşünülen kişiye kötü şeyler söyleniyor.
Sonrasında kabak bana patlıyor
Selamlar.
Acı olacak am abir kaç kişiyi göndermeniz gerekecek.
Bu tarz kişiler fabrikada işleyişi yavaşlatırlar, fabrikada çalıştığı bölümde iş bilgisi olmaz, ama her konuda bilgisi olurlar, İlk olarak fabrika içine girip herkesi izleyin kim ne yapıyor, ne konuşuyor işi sallayan varmı sizi ortaya atan kişileri özellikle izleyin, şikayetçi olanları da, illaki bir kaç tane çürük elma göreceksiniz, direk söylüyorum ayağını kaydırmadığınız sürece onlar sizinle uğraşmaya devam eder, onlarıda belki sizin kadroda yönlendiren birileri olabilir, bir kaç kişiyi gönderin emin olun elemanlar da kendine çeki düzen verirler, çalıştığım fabrikadaki ortamı görseydiniz kurtlar sofrasını anlardınız, yeni gelen ik sorumlusu kimseye acımadı, ara ara üretime girdi izledi milleti, işi sallayan, işine bakmayan milletin arkasından 50 farklı terane sallayan kim varsa gönderdi sonuç ne oldu dersiniz? İşe ihtiyacı olan, çalışmak isteyen gerçekten kişiler işe girdi ve fabrikada işler rayına girmeye başladı, bazı şeyler için acımasız değilde "normal" olmak lazım.
Sevgiler.
İşte yukarda bahsettiğim kişiler benden daha kıdemli ve beyaz yaka. Kıdem ve ünvan olarakta yüksek kişiler. Ben kimseye karışmadığım için onlarında benim arkamdan böyle şeyler yapmayacağını düşünerek hareket ettim. Ben ekmeğimden olmak istemediğim gibi de kimseyide etmek istemem, çünkü işsiz kaldığımda ne hallerde olduğumu biliyorum. Bende vicdan giriyor işin içine ama karşı taraflarda böyle bir duygu yok demek ki. Bu süreçten sonra nasıl davranacağımı şaşırdım açıkcası