"eşek gibi ödeyeceksin bir şekilde" derken adamın bir mali mülkü yoksa çalışmıyorsa ve çalışmaya ihtiyaç duymuyorsa nasıl alacaklar bana bi anlatsana eşek gibi
Hayal gemisinde yürümeyin her durumun koşullarına göre çıkarım sağlayabilirsiniz genele göre konuşmak yanlış.
Ticaret yapıyoruz dedim ya peşinatlı veya peşinatsız araba sattığımız insanlar var, satışını bile direk aynı gün veriyoruz, baştada da belirttiğim gibi ''sıkıyorsa al, yiyorsa al, verene şöyle yapayım, canımımı alacaksın'' üstüne sinkaflı kelimeler kullananlar malı alana kadar nazik, kibar iş ödemeye gelince aslan kesilenler var. Güzellikle ödeme günü gelmeden arayıp ödeyemeyeceğini bildirirse 1 ay müsade ediyoruz ya da başka çözümler sunuyoruz arabayı geri almak gibi veya kalan borcun karşılığında varsa motosiklet vs, kredi kartı varsa kuyumcudan borcu kadar altın almasını istiyoruz, kendisi ister taksit yaptırsın, ister 40 gün sonra peşin ödesin gerisi onun problemi.
Biz ona koşulsuz şartsız malımızı veriyoruz, satışını bile veriyoruz. Durumu yoksa almayacak, aksi takdirde beni mağdur etmek için benim elimden malımı alıp, nakit olarak aldığım arabayı geri ödemezse ben zarar ediyorum. Ülkemizdeki enflasyonist ortamı görüyorsunuz 1 ay bile paranın gecikmesi bizi zarara uğratıyor. Bu şekilde borcunu ödeyemeyen demiyorum, ödemeyen artniyetli insanlar eninde sonunda evet eşek gibi ödeyecek. Belki 1 yılda belki 10 yılda ödeyecek artık o kendi bileceği iş.
Ek olarak, en son icraya verdiğimiz kişinin 17 tane tapusu var ödeyeceği para 400.000 TL, gıcıklığına ödemiyor. İcraya verdik alırsınız 5 yılda diye alay ediyor. Verdiğimiz araba değerlendi 700.000 TL yapıyordu, sattı başka araba aldı.