Merhabalar,
Bir şirkette muhasebe-insan kaynakları-satın alma olarak çalışmaktayım. Bulunduğum fabrikada bu konu ile alakalı tek kişiyim. Bu sebepten dolayı bir çok iş yapıyorum. Personelli ile ayrı fatura-irsaliyesi ayrı satın almasıyla ayrı uğraşıyorum. Karakter olarak kin tutmayan, güler yüzlü ve kötülük düşünmeyen biriyim. Kimsenin arkasından kuyusunu kazmıyorum. Ama etrafımdaki bir çok kişi birilerinin ayağını kaydırma derdinde. Ben sadece işimi yapıyorum, etliye sütlüye karışmadan sorun ne ise çözümü için uğraşıyorum. Fabrikada bir olay yaşandı ve söylemediğim bir durum için benim söylediğim konusunda şikayet edildim. Beni tanıyan yöneticim ve müdürüm benim söylemediğim konusunda hep fikirler ve bu insanlar böyle diyor biz böyle bir şey demeyeceğini biliyoruz fakat dikkatli ol dediler. Daha sonra bu konu hakkında farklı bir departman müdürü tarafından da arkadan iş çevirilmeye çalışılıyor dendi bende durumu kendisine açıkladım ve daha sonra bağlı olduğum yöneticimi arayarak durumu anlattım. Ben duysun ki eğer ki kulağına giderse bi ön yargı oluşsun istemedim ki zaten kulağına gitmiş. Durumu kendisine açıkladığımda durumun farkında olduğunu ve ilgim alakam olmayan bir çok konuda adımın geçtiğini söyledi. Bu durum yöneticimi rahatsız etmeye başladığını belirtti, şaşırdığını ve alakam olmaya konularda bile adımın geçtiğini söyledi. Durum böyleyken ben kendimi açıklama gereği hissettim ve karşımdaki kişileride kendim gibi gördüğümü bu sebepten dolayı art niyet düşünmeden dzgünce konuştuğumu belirttim. Yöneticimde bana seni kıskanıyor olabilirler, çamur atmaya çalışıyor olabilirler veya bunun adını verelim bir şey olmaz gibisinden sonuçlar çıkardı ve söyledi. Personellere daha fazla dişini göster gibisinden öğütler verdi. Uzun zamanlardır çalışıyorum, bir çok yerde çalıştım fakat böyle kurtlar sofrası görmemiştim. Kendimce kötü bir insan değilim ve olmaya da pek niyetim yoktu açıkcası ama zorla insanlara kötü davranmam gerekiyor. Nasıl kötü bir insan olabilirim?