ualan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu yapan bir eticaret sitesi, instagram sayfası var zaten buyük ihtimal orada gördünüz. Yasal boyutunu bilmiyorum ama ciddi sıkıntılı görünüyor.
Evet Instagramda gördüm. Yasal boyutu olarak hapis cezasına kadar gidiyor hocam. Araştırdım biraz. Ama mail olarak dönüş sağlarlar ise burada paylaşacağım sonucunu.

looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diyelim ki ben telefon walkman vs elektronik ürün imal ediyorum. Bu ürünlere lazer vs kullanarak kişiye özel isim vs kazınarak satılması beni rahatsız etmez. Ancak diğer markalar benim kadar hoşgörülü olmayabilir.
Siz müşteri ile iletişim halinde özel olarak belirteceksiniz, ürün üzerine yazı resim koymayı AYRI BİR HİZMET OLARAK SATACAKSINIZ.
Bence bu durumda sorun çıkmaz.
O şekilde insanlar resmin ve yazılacak olan ismin bana vahiy yoluyla indiğini sanıp iade eder. Sticker satışı yapıyorum trendyol üzerinde bana ad soyad söylemesi gerekiyor diyor siz mi soracaksınız ben mi yazacağım vs. vahiy iniyor sanıyor bana

slacker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam büyük ihtimalle sizi tam anlamadılar, ürün satışı olarak düşündüler. Trendyol'da bir markanın ürününü satmak için o markanın izni olması lazım (bu izin belgesini trendyol yetkililerine vermeden sizin o ürünü satmanıza izin vermiyorlar) ve sizin de bu izni istediğinizi sandılar bence. Bir sürü eti ürünü satan var, onlar da yine öyle bi şey olduğunu düşünüp sadece ürünlerini satmak istediğinizi düşünmüş olabilirler. Satışa başlamadan önce sizin dediğinizi anladıklarından emin olun.
Hocam mail olarak ben bir belge almak istedim lisans gibisinden. Onun için mail gönderdim. Eğer ki bakarlar ise mailime orada detaylı olarak anlattım görsel de ekledim. Onu da anlamıyorsa zaten satmayım