Az önce araştırmaya başladım da patlayan - ye düsen falan hiç göremedim, hiç mi gitmiyor bu fonlar - ye düşmüypr

)) ülke bir savaşa girerse borsa da genel olarak kagitlar hizla düser. Ama o durumda fon yonetimi hemen borsadaki kagitlari satip savastan dolayi hizla yukselecek olan altina dovize geciyorlar. Yani aslinda sizin paranizi sizin yerinize yonetiyorlar ve bu isi profesyonel olarak yapiyorlar. Duymussunuzdur adamlar milyon dolarlarini iyi coin analizcilerine veriyor misal %10 kar senin olsun diyerek. Siz de paranizi bu fon yonetim sirketlerine veritorsunuz. Bu sirketler banka sirketleri cogu. Yani kacip gidemezler. Isbankasi ve ziraat calisiyorum ben. Peki hocam bu fon yonetimleri bizim paramizi yonetirken nasil para kazaniyorlar? Hocam senin paranin %0.016 sı onlarin operasyon ucreti. O kdr cuzi rakam ki hocbir onemi yok.
Eee tamam da kimse bilmiyor mu madem bu kadar karli hisse yerine fona yatirim yapmak?
Hocam insanlar daha birkac yildir borsayı ogrenmeye basladi harka arzlardan harclik cikarmaya calisirken. O da aslinda ogrenmedi, sadece duyup mantigini anlamaya calisiyor. Yani evet fonu fon sistemlerini bilmiyor insanlar. Accik bu isleri bilen bir arkadasimla gecen hafta sohbet ederken klasik erkek muhabbeti 100 milyon tl n olsa ne yaparsin sorusu. Dedi ki once yarısını fona yatiririm. Kalaniyla da coin, borsa da eglencesine oynarim, yerim.