Merhabalar,

Normalde Yemeksepeti'nde moto kuryelik yaparak devam ettiğim hayatımda sonuna kadar bu meslekte devam edemeyeceğimi bildiğimden; bir süredir iş arayışındaydım ve dün istediğim bir pozisyonda iş başvurum onaylandı. Fakat kararını net veremediğim hususları var sizlerle de paylaşıp fikir almak istedim.

Çalışma saatleri 08:30-17:30 şeklinde. 12:00-13:00 arasında öğle arası ve suistimal etmemek kaydıyla istediğim kadar sigara molası hakkım var. Çalışma sadece hafta içi ve pozisyonum bir denizcilik & lojistik firmasında operasyon sorumlusu. Çalışma ofiste çok sıkı bir tempo söz konusu değil. İşin %90'ı mail üzerinden ilerliyor. Maaş olarak da 28.000₺ olarak anlaştık. Buraya kadar büyük bir sorun yok. Fakat işveren maaşın asgari ücret olarak yatırıldığını ve kalanının elden verdiğini ayrıca yol & yemek işine karışmadığını belirtiyor.

Şu anda yaptığım işte her gün izin işi olmadan 11-12 saat çalışıp ayda vergisini bağkurunu yakıtını bakımını çıkınca kalan 40 bin civarı kalıyordu kaybolan zamanım ve yorgunluğu kağıt üzerinde saymadan bana getirisi bu oluyor. Bu işte haftasonum benim ve çalışma saatim fix. İkilemde kaldım doğrusu. En çok aklıma yatmayansa bu maaş olayı.

Bütün bunlar bir yana daha 19 yaşındayım ve masa başı hiçbir iş tecrübem CV'm sertifikam hatta mezun olduğum bir üniversite bile yok. Aynı pozisyonu ve şartları şu halimde tekrar bulabileceğimi de pek sanmıyorum. Kuryeliği de komple bırakmadan bazı günler mesai sonrası keyfine yaparsam aylık kazancım yine eskisine dayanıyor. Sizin fikriniz nedir?