Hocam açık ve net olmayı aynı şekilde karşı tarafa da yapın, şunu diyin, örneğin:
Emre bey, siz benim işten soğutmak veya ayrılmamı istiyorsunuz? yani bilerek mi kalbimi kırıyorsunuz? Biliyorsunuz ki bu iş için şehir değiştirdim ve tüm çabamı işinizi büyütmek için harcıyorum, bunu bilmenize rağmen sürekli kalp kırıcı mobbing argümanlar ile benim işe olan bağlılığımı azaltıyorsunuz, bir patron olarak çalışanlarınıza sevgi ve saygıyı esirgemek çok mu zor, biz sizin için çabalıyoruz buna rağmen her defasında görmemezlikten gelip insanları üzüyorsunuz, eğer çalışmamızı istemiyorsanız açık ve net olun, bende ona göre aksiyon alayım.
Bunu paylaşarak işten ayrılmayı göze almanız gerekmektedir. Tabi öncesinde iş arayışına girip farklı bir iş bulmanız sizin için iyi olacaktır. Eğer bir yerden iş onayı aldysanız, zaten hiç düşünmeyin, ben daha fazla bu şartlarda çalışamam 2 hafta içerisinde çıkıyorum, istifa nedeninde mobbing olarak mutlaka bellirtin, hem mail hem yazılı istifanızı sunun, bedeniniz size ait, sizden başkası sizi üzmesin bu hayatta....
Hocam iş başvurularına başladım ama geri dönüş alamadım henüz birden istifa edersem de kira vs olayı var istifa edip memleketime aile evime döneyim diyorum bu sefer de bu durum benim için ağır depresyona kadar gider ve çok büyük sorun olur intihara kadar gider açıkçası iş bulana kadar devam etmeyi düşünüyorum iş verenler cuma gibi gelicekler o zaman konuşacağım ve her şeye yetişmejten dolayı zaman bulamadığımı maillere 2 saat sonra cevap verme nedenimin oyuncak çekimi ve etiket çalışması yaptığımdan dolayı olduğunu vs anlatacağım iletişim numaranızı alabilirsem size daha detaylı anlatıp hem de sohbet etmek isterim biraz ihtiyacım var sohbet etmeye