Merhaba hocam,
Bahsettiğiniz mailin Türkçe'si şöyle bir şey sanırım:
"Merhaba sapık, bu mesajı Microsoft hesabınızdan gönderdim.
Sizin için çok kötü bir durum hakkında sizi bilgilendirmek istiyorum. Ancak, akıllıca hareket edersen bundan faydalanabilirsin.
Pegasus'u duydunuz mu? Bu, bilgisayarlara ve akıllı telefonlara yüklenen ve bilgisayar korsanlarının cihaz sahiplerinin faaliyetlerini izlemesine olanak tanıyan bir casus yazılım programıdır. Web kameranıza, mesajlaşma programlarınıza, e-postalarınıza, arama kayıtlarınıza vb. erişim sağlar. Android, iOS, macOS ve Windows üzerinde iyi çalışır. Sanırım nereye varmak istediğimi çoktan anladınız.
İntеrnеt'tе hangi bağlantılara tıklayacağınız konusunda pek seçici olmadığınız için tüm dеviсе'larınıza kurmamın üzerinden birkaç ay geçti. Bu süre zarfında özel hayatınızın tüm yönleri hakkında bilgi edindim, ancak benim için özel bir önemi var.
Son derece tartışmalı videolara mastürbasyon yaptığınız birçok video kaydettim. “Şüpheli” türün neredeyse her zaman aynı olduğu göz önüne alındığında, hasta bir реrvеrsiоn'a sahip olduğunuz sonucuna varabilirim.
Arkadaşlarınızın, ailenizin ve iş arkadaşlarınızın bunu bilmesini isteyeceğinizden şüpheliyim. Ancak, bunu birkaç tıklamayla yapabilirim.
İletişim listenizdeki her numara aniden bu videoları alacak - WhatsApp'ta, Telegram'da, Instagram'da, Facebook'ta, e-postada - her yerde. Bu bir tsunami olacak ve önüne çıkan her şeyi, her şeyden önce de hayatınızı silip süpürecek.
Kendinizi masum bir kurban olarak görmeyin. Gelecekte sizi nereye götüreceğini kimse bilemez, bu yüzden bunu sizi durdurmak için hak edilmiş bir şey olarak düşünün.
Ben her şeyi gören bir tür Tanrıyım. Ancak, panik yapmayın. Bildiğimiz gibi, Tanrı merhametli ve bağışlayıcıdır, ben de öyle. Ama benim mеrсy'im bedava değil.
Litecoin (LTC) cüzdanıma 1400$ transfer edin: ltc1q0up0vzac8uc6x39ypjc4g4m7emff5h9ftggah2
İşlemin onayını aldıktan sonra, sizi tehlikeye atan tüm videoları kalıcı olarak sileceğim, Pegasus'u tüm cihazlarınızdan kaldıracağım ve hayatınızdan kaybolacağım. Emin olabilirsiniz - benim çıkarım sadece para. Aksi takdirde, size yazmazdım, ama hayatınızı bir saniye içinde tek kelime etmeden yok ederdim.
E-postamı açtığınızda haberdar olacağım ve o andan itibaren parayı göndermek için tam 48 saatiniz var. Kripto para birimleri sizin için bilinmeyen sularsa endişelenmeyin, çok basit. Google'da “kripto borsası” veya “Litecoin satın al” yazmanız yeterli; sonrasında Amazon'dan işe yaramaz bir şeyler satın almaktan daha zor olmayacaktır.
Sizi aşağıdakilere karşı şiddetle uyarıyorum:
* Bu e-postaya cevap vermeyin. Microsoft hesabınızdan gönderdim.
* Polisle iletişime geçmeyin. Tüm dеviсе'larınıza erişimim var ve polise kaçtığınızı öğrendiğim anda videolar yayınlanacak.
* Dеviсе'lerinizi sıfırlamaya veya yok etmeye çalışmayın. Yukarıda da belirttiğim gibi: Tüm faaliyetlerinizi izliyorum, bu yüzden ya şartlarımı kabul edersiniz ya da vidеоlar yayınlanır.
Ayrıca, kripto para birimlerinin anonim olduğunu unutmayın, bu nedenle sağlanan аddrеss kullanarak beni tanımlamak imkansızdır.
İyi şanslar, sapık dostum. Umarım bu birbirimizden son haber alışımız olur.
Ve dostça bir tavsiye: bundan sonra çevrimiçi güvenliğiniz konusunda bu kadar dikkatsiz olmayın."
Bu tarz maillere kesinlikle itibar etmeyiniz.