Larisa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar. Daha önceki konularıma denk gelen olmuştur belki şirket açıp açmamak konusunda sürekli kararsızdım ve en sonunda açtım. Öncelikle hiç de bahsedidiği gibi bir günde açılıp kapanan tarzı bir şey olmadı. Genç girişimci desteğinden de yararlanamadım bu konuda beni destekleyen kimse olmadı. Benim sürecim daha uzun ve sancılı geçti, , sürekli sürekli yeni yeni masraflar çıktı, en sonunda muhasebecim fatura kesmem için bana paraşütün yıllık planını almam gerektiğini söyledi. Onu da yaklaşık 3500₺ küsür fiyatına aldım., neyse en sonunda muhasebecimle beraber bir şahıs şirketi açtık. Bu süreçte kafama takılan çok fazla şey var. Mesela bağkur ücretinin bu kadar fazla olduğunu bilmiyordum. yaklaşık bir buçuk aylık için tam hatırlamıyorum ama 8500₺ ödedim. Ayrıca ben kurumsal ismime göre şirket açılır sanıyordum, örneğin Larisa Lojistik ve ödemeleri artık kurumsal banka hesabıma alacağımı düşünüyordum ama öyle değilmiş. Zaten mevcut olan banka hesabıma, yani benim adım soyadıma ödeme yapılıyor. Bunu da geçtim fatura kestiğimde kocaman TC kimlik adresim yazıyor. Her müşteri iyi niyetli olmayabilir. Herkese karşı TC bilgilerimi paylaşmak beni çok diken üstünde tutuyor. Faturalarımı sıkıla sıkıla kesiyorum. Ayrıca ödemelerimi kişisel banka hesabıma alıyorum ve ödemeler karman çorman oluyor. Hizmet için ödeme yapanlara fatura kesiyorum ama bazı kişiler bana hizmet için ödeme yapmıyor, ilerde bu ödemeler başıma dert açar mı. Birkaç oldu ve şimdiden işin içinden çıkamıyorum
1. Genç girişimcilikten yararlanmak için 29 yaş altı + daha önce şirket kurmamış olman gerekir ayrıca şirketi kurduktan sonra muhasebecin başvuru dilekçesi yazar o şekilde aktifleştiriliir eğer bu kriterler uyuyorsa yararlanmamak gibi birşey olmaz

2. Şahıs şirketini en fazla 2 günde aktif olur sürekli yeni masraf derken ne gibi bir masrafın oldu ?

3. Paraşüt kullanmak zorunda değilsin, yıllık hiç almak zorunda değilsin efatura mükellefimi yaptı seni muhasebecin anlamadım ki

4. Bağkur aylık 6.500-6.900 civarındaydı sanırım ödemek zorunda değilsin çok sorun olacaksa ssenin için ödeme af geldiğinde gider sildirirsin senin tercihin

5. Şahıs şirketinde banka hesabı açılırken ABC Teknoloji olarak banka hesabı açılmaz isim soyisim olarak açılır

6. Şahıs şirketinde firma ünvanına ABC Teknoloij yazılıyor. Ayrıca T.C yerine vergi no var onu kullanabilirsin illa T.C noyu kullanmak zorunda değilsin ama T.C vergi levhasında yazıcak