Adamlar haklı , evet pahalı mı pahalı . Ucuz mu neye ve kime göre ucuz , neye ve kime göre pahalı. İstanbulda ucuza yemek yiyebileceğin yer yok ancak pahalı yiyebileceğin çok fazla restoran var . Ülkemizde ki ekonomik şartlardan dolayı ucuza hiçbir yer yok diyebilirim ancak göz göre göre de lüks mekanlara gittiğimde lahmacun 800 TL olur mu 1000 TL olur mu demeye gerek yok. ( Tabi ki yüksek ancak parası olanlar oraya gidiyor ) Bu ülkede 85 milyon vatandaş var ve %20 ' si Ultra zengin . ( bu oranı az görmeyin ) 16 milyon nüfuslu ülkeler var. Bu yüzden zengini de bitmez fakiri de , yoksulu da.
Dip not: Geçiren işletmeler yok mu , tabi ki var. Ancak bu ülkede Asgari ücret ve kira ücretleri çok yüksek. Bu yüzden işletmeler de bunları hesaplamak zorunda. ( XXXX ülke daha ucuz derken o ülkede ki enflasyona bakmanız lazım , adamın kirası personel ücreti belli ) Bizim ülkemizde EN TEPEYE Bakacaksın önce. Giderlerimiz ÇOOK yüksek.. Elektrik , Su , Doğalgaz , Kira , Maaş , Vergisi ...... Allah akıl fikir versin ülkenin geliri vergiye döndü sadece.
xxx ülkeye tatile gidiyorsam enflasyonu beni bağlamaz ben fiyata performansa bakarım sonuç olarak avrupada türkiye den daha uyguna tatil yapılabiliyor türkiye dünyanın cenneti değil herkes buraya gelsin nerenin fiyatı uygunsa oraya gider ör turist 1 hafta tatil için türkiyede 10k euro ödüyor ki antalyada otellerde çalışmış birisi olarak söylüyorum vasat oteller bile 1 haftada min 3k euro gider. Bu parayı türkiyede harcamak yerine alternatif ülke ör yunanistana gidiyor turist. Mesele lahmacun enflasyon meselesi değil.