Bir yakınım var. Kızcağız ilk okulu ve liseyi Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir devlet okulunda okudu. Dershaneye gitme gibi bir imkanı olmadı, internetten ve kütüphaneye giderek ders çalıştı sürekli. Geçen yıl üniversite sınavında 450 puan gibi bir puan aldı ama istediği bölüm olmadığı için 1 yıl daha mezuna kaldı. Bu sene çok daha iyi puan aldı ve istediği Tıp bölümüne gidebiliyor zannediyorum.
Okuyacağım diyene okul dershane bahane. Okumaya niyeti olmayana istediğini yap yine olmaz. Çocuk bu durumun kendisi farkında olacak, isteyecek içinden gelecek. Zorlamayla bir yere kadar.
Öyle hocam benim oglandan 3 yas buyuk yegenim var.ilk okuldan bu yana hep meb okulunda okudu.Pandemi zamaninda bile okullar kapaliydi ogretmenlerden ozel ders alarak fen lisesini kazandi.Bu sene univ.hazirlanacak.Maasallah deli gibi de calisiyor akli basinda bi hedefe odaklanmis oraya dogru gidiyor.Bizimkinde o hedeflenme olayi oluşmadi.Suan ben hangi okula gonderirsem giderim baba diyor.Hayatinin baharindayken yanlis yonlendirmek istemiyorum arafta kaldim acikcasi.