dostlar selam

güzelnet destekten aşağıdaki gibi bir mesaj geldi, teknik olarak anladıgım bir konu olmadıgından, bu konuda bilgisi olan dostların fikirlerine ihtiyacım var.

Bu değişiklik mesajda belirtildiği üzere teknik olarak faydalı ve gerekli bir değişiklik midir?

Alıntı
Merhabalar,

CentOS 7 işletim sistemine sahip sunucunuzla ilgili daha önce telefonla bilgi paylaşımında bulunmuştuk. Telefonda aktardığımız üzere, CentOS 7 artık eski bir işletim sistemi olup, güncel ve desteklenen bir sürüm olan AlmaLinux 8 ile değiştirilmesi gerekmektedir.

Sunucunuzun yedeklenmesi işleminin sizin tarafınızdan yapılması önemlidir. Yedekleme işlemi tamamlandıktan sonra bize bilgi vermeniz durumunda sunucunuz formatlanarak yeni işletim sistemi AlmaLinux 8 ve cPanel kurulumu gerçekleştirilecektir. Ardından yedeklerinizi yükleyip sitelerinizi tekrar aktif hale getirebilirsiniz.

Bu değişikliğin temel amacı, eski bir işletim sisteminin en kısa sürede yenilenmesi ve daha güvenli bir sürüme geçiş yapmanızı sağlamaktır. Eğer bu geçiş sürecine başlamazsanız, 1 Ağustos 2024 itibariyle lisans maliyetinizde %10 artış olacak, ayrıca 1 Ocak 2025 itibariyle lisans maliyetlerinizde %20 ek artış gerçekleşecektir. Ayrıca 1 Temmuz 2025 itibariyle lisans maliyetlerine ek zamlar harici +%30 ek artış daha gerçekleşecektir.

Yedekleme ve geri yükleme süreçlerinde destek isterseniz, sizlere ücretli destek sağlayabiliriz. Ücretli destek talebiniz halinde, sunucu kullanım değerlerinizi kontrol ederek size fiyat teklifi sunabiliriz.
Herhangi bir sorunuz veya talebiniz olması durumunda lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin