Mialia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

X-Y-Z sütununda sayılar var (1.20 - 2.40 - 1.82) gibi

Ben bu sütunlarda en çok tekrar eden sayının kaç kere tekrar ettiğini (2) (21) (211) gibi x bir satıra yazılmasını istiyorum.

Hangi formül ile bunu yapabilirim?
merhaba @Mialia;
Basit bir excel formülü ile yapabilirsiniz. Excelinizin Türkçe olduğunu düşündüğümden Türkçe formülü veriyorum.
Burada X1:Z10 yerine arama yapacağınız yerin başlangıç ve bitiş yani sütunun sol üst köşesi örneğin X1 ve sağ alt köşesi örneğin Z10 yazıyoruz.
X, Y ve Z de arama yapacağımız sütunlar sizde B,C,D ise ona göre değiştirirsiniz.
Sağlaması yapılmıştır.
Kolay gelsin.
=METNEÇEVİR(ENÇOK_OLAN(X1:Z10);" 0 : ")&METNEÇEVİR(EĞERSAY(X1:X10;ENÇOK_OLAN(X1:Z10));" (0) ")&METNEÇEVİR(EĞERSAY(Y1:Y10;ENÇOK_OLAN(X1:Z10));" (0) ")&METNEÇEVİR(EĞERSAY(Z1:Z10;ENÇOK_OLAN(X1:Z10));" (0)")
Çalışması
[aranan sayı] : (birinci sütunda kaç adet var) (ikinci sütunda kaç adet var) (üçüncü sütunda kaç adet var) şeklindedir.
Örneğin:
51 : (3) (5) (9)
yazarsa 51 sayısı aralıktaki en çok tekrar eden sayı olup 1. sütunda 3, 2. sütunda 5 ve 3. sütunda 9 kere tekrar etmiş demektir.

Not: Sonucu OLDU ya da OLMADI diye bildiriseniz sevinirim. Kimseden nezaketen teşekkür veya beğeni beklentim yok ama bu platformada (r10.net) 10 soruya cevap versek genelde 9'unda dönüş olmuyor. En azından bir olumlu geri bildirim alalım.
Saygılar,