Bu durum sadece restoranlarda yok, millette genel bir sıkıntı var. Yıllar önce yine benzer bir konuya yazmıştım, bizim millet birbirini söğüşleme işinde ustadır. İşin siyasal boyutuna girmeyi sevmiyorum, kısaca şunu diyebilirim:
Üsttekilerden önce vatandaşa bakmak gerekir. Önü 2014 arkası 2012 olan arabayı "sadece etek altı boyalı ölücüler aramasın" diye yutturan mı dersin ürünün gramajını düşürüp fiyatını artıranlar mı dersin, vergi kaçırıp ürüne vergi maliyeti ekleyenler mi dersin, 2 parça değiştirip anormal işçilik ücreti alanlar mı dersin neler var neler! Hele sanayiye hiç girmiyorum, adamlar artık araba seçiyor.

Bu maliyetler göründüğü gibi değil, farkı görmek isteyen varsa turistik alanlardaki restoran fiyatlarıyla Anadolu'da ki restoranların fiyatlarını karşılaştırsın. Avrupa vatandaşları bile anladı, bu sezon gelmeyip onlarca işletmeyi batırdılar. Artık Yunanistan'a gidiyorlar iyi ki de gidiyorlar, yatacak yeri olmayan beş para etmez işletmecileri işsiz bıraktılar helal olsun. Sadece bu işletmelerde çalışarak geçimini sağlamaya çalışan emekçiye üzülüyorum, onların da ahı bunların boynuna biner.