erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Para nasıl kazanılır? sorusu. Zamanında çok düşündüm. Ne araştırmalar yaptım. Kazananları araştırdım. Filmler izledim, belgeseller izledim. Ciddi anlamda çok fazla okudum.
Sonra şunu fark ettim; hepsi zırvalık.
Gördüm ki işi yapan birileri var. Parayı kazanan birileri var zaten. Herhangi bir işte (ne olursa olsun) çok iyiler var zaten. Ve o çok iyiler hep birilerine para kazandırıyor.
Önceleri o asıl parayı kazananlar benim gözümde 5 kuruş etmeyen kırolar idi. Sonra fark ettim ki zeki olan onlar, çalışkan olan çalışanlar.
O dönem ceviri bürolarına tercume hizmeti veriyordum. Ciddi anlamda çok iyi bir tercumanim, piyasadan bir tık fazla ödeme de yapıyorlardı bana ama aslında ben calisiyordum, onlar zengin oluyorlardı.
Dur dedim kendime. Ben çok iyiyim ama benim gibi çok iyi bir sürü tercuman daha var zaten. Onlar calissin, bana kazandirsin.
Ceviri icin musteriye ulasma yollarini araştırdım ve hakkaten o konuda başarılıyım. 23 dilde 120 ustunde yeminli tercuman var portföyümde. Kimine ayda 20 30 bin lira, kimine 3-5 bin lira ödeme yapiyorum. Ama artık bana çalışıyorlar.
Ama iş 3 sene önce koptu. Kendi tabirimle gözüm açıldı.
Bircok ceviri burosu sahipleri aslinda hicbir dili bilmiyorlar. Bu komisyondan zengin oluyorlar. Oyleyse baska bir alanda da var olabilirim dedim. Madem ben musteriye ulaşma noktasında iyiyim, o zaman baska hizmet sektörü de deneyeyim dedim. Cam balkon firmasi ile görüştüm. Bana işi özetle anlattı. Hayali işletme kaydı actim google da. Firmaya pasliyorum. Her işten %10 ben aliyorum benden firmays giden. Sadece cam balkondan bazı aylarda komisyon 40 50 bin lirayı bulmaya başladı.
Klima ve kombi montaj, tamirat isine girdim aynı mantıkla. Haziran ayı klima montaj dan benim aldigim toplam komisyon 11 bin liraya çıktı.
Şu an MEB de ogretmenim ama yeminli ceviri burosu, Cam balkon, kombi ve sogutma sistemleri olmak uzere 3 farkli sektorde daha varım.
En basta da dedigim gibi, bir işte çok iyiler var zaten.
Bir İng ogrt arkadasim ile zamaninda kursta beraber yds egitimleri veriyorduk. Arkadas (aklı sıra) benimle rekabet halindeydi. Erkan hocam benim hayalim bir gün bu ilin en cok aranan İng hocası olmak dedi ve senin hayalin ne diye sordu. Benim hayalim de bir güj bu ilin en çok aranan hocasının çalıştığı dil kursunun sahibi olmak dedim. Vizyon aslolandır. Kazanç elbet gelir.
Şu anlattıklarınız gerçekten altın değerinde. Elinize sağlık teşekkürler.