Para kazanmak, birikimini değerlendirmek isteyen insanlara tavsiye niteliğinde söylenen büyülü söz:
Alıntı
altın al knk
Bu şekilde ancak paranızı enflasyondan korur, azıcık da üstüne koyarsınız.

Dönem; paradan para kazanma dönemi. Faiz, altın, dolar birikimi yapmanın mantıksız olduğunu düşünüyorum. Yalnızca paranızı nasıl değerlendirebileceğinizi düşünene kadar lirada kalmamak için var olan opsiyonlar bunlar.

Günümüz Şartlarında Para Kazanmak İçin Yapılan Yanlışlar:
🔸Girizgahta bahsettiğim detaylar.
🔸Dükkan açıp klasik ürünler satma düşüncesi.
🔸Birikimini dilimlere bölmeden tek kurşunluk riskler almak.
🔸Kitlelerin yöneldiği alanlara yönelmek.
🔸SWOT analizi yapmadan girilen; "bindik bir alamete gidiyoz kıyamete" işleri.
🔸Kaldıraçlı işlem açmak, kahve muhabbetiyle kripto para almak.
🔸Bütün sorumluluğu üstlenmek, her işi yapmaya çalışmak.
🔸Doğru insanlarla tanışıklık kurmamak, doğru insanları işe almamak... diye gider.

Para Nasıl Kazanılır?
🔹Pasif gelir kaynakları oluşturmak. Örnekler: SaaS Projeler, Yabancı Dilde Niche Adsense Siteler, Mobil Uygulama Fikirleri.
🔹Ekibi sağlam ve potansiyel taşıyan start-uplara yatırım yapmak.
🔹Değerlenmesi muhtemel arsalar satın almak.
🔹Köklü firmaların hisse senetlerini toplamak.
🔹Yurtdışına hizmet vermek. (33x)
🔹İşi başkalarına paslayıp, ekip yönetiminden sorumlu olmak.
🔹Yaptığın işe emek vermekten daha çok, o işi sosyal medyada göstermek. (Dondurmacı Influencer)
🔹Topluluk oluşturup, onlara nasıl zengin olacağının eğitimini satarak zengin olmak: ("Siz ünlü değilsiniz, sizi kimse takmaz. Sosyal medyada benim alfa videolarımı yükleyerek kolayca kişisel gelişim hesapları kasın. Sonra onlardan reklam falan alır, para kazanırsınız." - Turuncu Bugatti)
🔹Yerel firmaların pahalı ürünlerini yurtdışına açmak. (Mücevher ürünleri, iş makineleri...)
🔹Dijitalden anlamayan insanların işlerini dijitale taşımak. (İşi başkalarına paslayarak.)
🔹Yabancı dil öğrenip, yurtdışını keşfetmek.

Velhasılıkelam;

Benim gibi gençlerin maaşlı çalışarak; aylık kenara para atıp, madenlere yönelerek ev-araba sahibi olma imkanı kalmadı.

Dükkan falan açayım desen; sermaye lazım, kirası, kargosu, insanlarla yüz yüze uğraşması, ürün masrafları vs... Çağ dışı.

Dönem dijital dünyada globalleşmeyi gerektiriyor.

Bizim zengin olmaktan başka şansımız kalmadı.

Hatta evleneceğiniz kişi de varlıklı olmalı diye arttırıyorum. Kimsenin hayatına dokunmak zorunda değilsiniz. Karşı taraf bunu yapmazdı çünkü.

Umarım yararlı bir konu olmuştur. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

İyi forumlar. ❤

Önemli Not: Konudaki tüm içerik, yalnızca kişisel düşüncelerimi içermektedir. Yatırım veya iş tavsiyesi değildir. Alacağınız risklerden şahsi olarak siz sorumlusunuz.