ArtenonMimarlik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@yilmaz70; Şuan wprocket kapalı, cloudflare'da dediğiniz işlemleri yaptım, bütün yüksek boyutlu görselleri küçülttüm. Videolar mp4 ve 3-4mb ortalamada. PNG görselleri de küçülttüm kb boyutunda hepsi webp olarak yükledim.

WpRocket açmam gerekiyor mu , yoksa kapalı mı kalsın. Php 8.1 şuan. Yine de yavaşsa sunucuyu mu hızlandırmam lazım
Bir site yayına alındığında ilk olarak cache aktif edilmemelidir ki, sitenin gerçek ağırlığı ortaya çıksın buna göre görsel optimizasyon, font seçimleri dosya ağırlıkları gibi hususları görebilelim diye.
Kısacası biraz sabırlı olmamız gerekiyor.

Şu an ilk göze çarpan temaya ait olan ''loader'' aktif durumda gözüküyor ve kaynaklarda bakıldığında Woocommerce ürün resimlerini de kapsıyor.
Daha önce izah ettiğim üzere bunu tamamen kapalı durumda bırakmak sağlıklı bir yüklenme açısından daha idealdir.

''dry-tomato.png'' misal bu görsel şu an 725.1 KB ağırlığında. Genelde önerilen görsel ağırlığı 100 KB üzeri olmamasıdır. Optimize edilmesi gerekiyor.
Optimize edildikten sonra Webp formatında olur ise; 69.5 KB ağırlığına düşer. Ciddi bir fark var.
Bu işlemler için tinypng sitesini online olarak kullanabilirsiniz mesela. İlk png format resmi optimize edersiniz, ardından webp seçeneğine tıkladığınızda size görseli webp olarak iletir.

webpagetest üzerinde bakıldığında videolar 4 ila 8 sn arasında yükleniyor, şu an cache ve lazyload etkin olmadığından normal bir süre bence.
Diğer dosyalar normal yükleniyor, 404 hataları yok.
Sadece ''operation.mp4'' bazen -1 veriyor, kontrol sağlarsanız iyi olur. Genelde video ağır olduğunda bu uyarı verir.

Hosting kısmına gelecek olursak Godaddy asla önerdiğim bir firma değildir.
Hostinger de önermiyorum bu arada.

Ancak bahsi geçen hususlar yerine getirildikten sonra cache aktif edilerek sitenin genel durumuna göre karar verilmesi daha sağlıklı olur.

Tekrar kolay gelsin.