kimg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam ben bu sene spor bilimleri fakültesinden mezun oldum beden eğitimi öğretmeniyim. Ayrıca ortalamam 3.42. Boyum 1.81 kilom 77. Fiziğim iyidir. Sizce seçilme şansım nedir? Çok istiyorum asteğmen olmayı. Eğer olursam kalıp sürekli askerlik yapmayı da düşünüyorum. Şansımı nasıl arttırırım? 1 sene sonra tecilimi bozup gitmeyi düşünüyorum. Bu sene kpss hazırlığı yapacağım. 24 yaşındayım, beklemek mantıklı mı?
Hocam, not ortalaması, boy, kilo hiçbirisinin bir önemi yok. Beden eğitimi öğretmeniyseniz eğer seçilme şansınız yüksek. Askeriyeye giriş sınırı lisans 27 yani 3 yıl daha süreniz var ama ne kadar erken girirseniz o kadar iyi.

videovevideo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu arada ben istemedim ama
yedek subay olunca iyi ki de yapmışlar dedim
maaş alıyorsun, komuta kısmındasın, telefon bilgisayar serbest ve daha çok fazla iyi tarafı var.
Ben ve kız arkadaşım sonucu görünce üzülmüştük o zamanlar ama dediğim gibi iyi ki yedek subay yapmışlar : )
askere gidince anlıyor insan farkı.
kesinlikle hocam kura şehrinize göre çok avantajlı olabiliyorsunuz.

c312 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
[/COLOR]

Sorun yok asteğmenim ben 6 yılda neler gördüm sizede denk gelir belki 😅
bakacaz artık

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
cidden sizin teoride alt rütbeniz olup, sizden kıdemce uzun yıllar çalışmış (misal uzman çavuş, astsubay çavuş, astsubay başçavuş vs.) cidden hiç maçanız sıkıp emir verebildiniz mi ? ben veremedim iştima hariç, hep rica minnet çalıştım, merak ettiğimden soruyorum...
hocam genelde rica minnet çalışıyoruz. Benim bir avantajım denetleme yaptığımdan dolayı mecburen emir veriyorum ve onlarda mecburen uymak zorunda kalıyorlar. Bu emirler yine hadi abim yaparsın abim tarzında.