CavitUcaa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pamukkale ve Manisa'dan yana bir tercih yapın,

Ayrıca hem sayısal hem sözel olarak iyi bir yetkinliğe sahip olmalısınız öyle olmasanız bile kavrama beceriniz olmalı yoksa çok zorlanırsınız,

Gerçek hayatta bir el yetkinliğiniz v.s. yoksa bölümü okurken muhasebe derslerine ağırlık vermenizi ve tüm seçmeli dersleri muhasebe ağırlıklı almanızı tavsiye ederim en azından kendinizi o alanda gelistirebilirsiniz,

İktisat, işletme v.b. İİBF bölümleri maalesef çok fazla mezun olmasından dolayı yeterli değeri görememekte ve eğitim kalitesi maalesef ki yerlerdedir bunun bilincinde olarak seçmelisiniz,

Ben sizin yerinizde olsam aşağıdaki bölümleri seçerdim asla 4 yıllık yanılgısına düşmeyin geleceğinizi planlayın sonra pişman olursunuz,

Raylı sistemler,
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik,

Yukarıdaki bölümler hem düşük KPSS puanı istiyor hemde gayet kolaydır,

İktisat bölümünden mezun olursanız şayet çok zorlu bir KPSS sürecine dahil olup belki yıllarınızı heba edeceksiniz,

İlla da ben okuyacağım diyorsanız benim yaptığım gibi aktif olmalısınız; erasmus, mevlana gibi öğrenci değişim projelerine dahil olup yurt dışına gitmeyi denemelisiniz mümkünse 1 dil kesin bilmelisiniz,

Asla ve asla taşrada bir yerse İİBF bölümleri okumamalısınız,

Ben taşrada okudum ancak şükürler olsun ki bir gün bile pişmanlık duymadım ama kendi öz ilgim ve bölüme olan sevgimden dolayı sonrasında hemen iş buldum ve yine şükürler olsun ki ülkedeki bir çok vatandaşa göre iyi maaş ve şartlarda çalışıyorum,

Mümkünse lise KPSS'ne girin hemde birden fazla kere çünkü ataması ve soruları kolaydır, ( İktisat okuyan tüm arkadaşlarım lise kpssinden atandı )

İktisat lisans ve yüksek lisans yapmış olan bir arkadaşınız olarak dediklerime dikkat etmeniz sonraki hayatınızda mutlu olmanızı sağlayacaktır,

Umarım iyi bir tercih yaparsınız,
Ekonomi ve finans nasıl