Gürcistan gibi vize muafiyeti bulunan ülkeler üzerinden Schengen vizesi almak genellikle mümkün değildir. Ancak bazı ülkelerde, Schengen vizesi başvurusu yapmadan önce konsolosluklar aracılığıyla randevu almak daha kolay olabilir. Gürcistan'daki Fransız konsolosluğu bu tür bir yardım sunabilir, ama genellikle ilk vize başvurusunu Türkiye'deki konsolosluklardan yapmanız gerekecektir.
Eğer Gürcistan’dan vize randevusu alırsanız, görüşmenin dili genellikle İngilizce veya Fransızca olacaktır. Gürcüce veya Fransızca bilmediğinizde, İngilizce kullanmanız muhtemeldir.
Green Card: ABD'de yerleşmeyi düşünüyorsanız ve babanızın green card’ı varsa, bu durum ABD’ye giriş yapmak için size bazı avantajlar sağlayabilir. Ailevi bağlantılarınız, ABD'de yaşama izni alma sürecinde yardımcı olabilir.
ABD Göçmenlik Başvurusu: ABD’ye göçmen olarak yerleşmek için Green Card başvurusu yapma süreciniz hakkında bilgi almak iyi bir fikir olabilir. Babamın green card’ı, aile bağları üzerinden göçmenlik başvurusu yapmanıza yardımcı olabilir.
Her iki durumda da, uluslararası seyahat ve göçmenlik konularında daha detaylı bilgi almak için bir göçmenlik avukatı veya uzmanıyla görüşmek faydalı olabilir dostum.
Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.ABD’de greencard sahibi olan babam benim ve eşim adına greencard başvurusunda bulunabilir mi? Ve aile birleşimi yasasından nasıl faydalanabilir?