EfeHan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Borsa karlı olsa, şuan 350 dolar olmaz 500 dolar üzeri olurdu hocam. Bu mantıkla bakıyorum, zamanla yükselmesi gereken veya yerinde sayması gereken birşey yerinde saymayı geçtim düşüyorsa, o borsa sıkıntılıdır. YTD.
Tamam siz Borsa'ya yatırım yapmazsınız olur biter, hem bu sırada bana "saçmalama" dememiş olursunuz. Fiziki altın ve Nasdaq hissesi de yazdım onlara laf etmediniz, fon da yazabilirdim ama spesifik bir fon belirtmeyi de istemedim, cahil insanlar değiliz bizde biliyoruz borsanın tepe noktada olmadığını ve dolar karşısında endeksin tepe noktasında olmadığını. O kıyaslama tüm endeks için geçerli peki siz bunu anlayabildiniz mi? Aynı borsa içerisinde Hektaş alıp zarar edecek kişiler olduğu gibi Yaprk hissesi alıp %38 bin yükseliş gören kişilerde olmuyor mu mesela? Ayrıca dolar karşısında ülkede değer kaybetmeyen bir şey yok zaten, bu doğru bir kıyas değil. Kaldı ki faiz oranları yüksek ve bu faiz oranları varken kimse kolay kolay borsayı değerlendirmeyebilir. Azıcık borsa nedir biliyorsanız Abd hisselerinin bizim borsamıza göre çok fazla şişik olduğunu görürdünüz. Yazdığım Starbucks hissesi 21,6 FK ile fiyatlanırken Doas hissesi sadece 2,9 FK ile fiyatlanıyor yani 7,5 kat fark var arada kısacası bizim hisseler oldukça ucuz kalmış desem sanıyorum anlarsınız. Ben zaten değerini bulmuş borsa yerine ucuz kalmış borsayı sepette daha fazla değerlendirmeyi doğru buluyorum ve bu tercihim için "saçmalıyor" denmesini doğru bulmuyorum. Anlatabiliyor muyum?