BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hisseler benim inancımla mı hareket ediyor veya sizin inançsızlığınızla mı? Yazmaz olaydım, saçmaladığımı söyleyeceğinizi bilsem hiç o toplara girmezdim. Hisse nedir ne değildir pek anlamadığınız belli, sadece bomboş konuşuyorsunuz ve daha kötüsü boş konuştuğunuzun farkında bile değilsiniz. Hele hele neyi neden yazdığımın idrakinde hiç değilsiniz, arama motorunu açıp x hisse diye aratsanız ve son 1 yıllık, 5 yıllık, 10 yıllık performanslarına baksanız zaten neler olduğunu görür %50 muhabbetinde gülünç duruma düşmezdiniz. 5 yılda %40,000 artan yerli hisse var, söylesenize bilmeden konuşmak nasıl bir duygu? Enflasyondan ötürüymüş, bankaların verdiği faiz oranı neden ötürü peki? Her şeyi geçtim oraya Ford hissesi yazmışım, cümle kurmadan önce dolar bazında nasıl bir artış yaptığına ve kar payı dağıtımlarının hem dolar başı her yıl yükselişine ve TL bazında katlana katlana artışına baksaydınız şu saçma cümleyi kurmazdınız. Her başlığa yazmamak lazımmış, bunu çok net anladım.
Borsanın kar oranı şimdilik iyi olabilir ama bunun en başlıca nedeni enflasyon oranımız yoksa, borsamız o kadar iyi rağbet gören bir borsa değil. O nedenle o kadar kar yapabildik, 2021 yılında %20 artan borsa neden geçen sene veya bu sene bu kadar arttı sanıyorsunuz, doğru 2021'de enflasyon %20 idi.