Selam olsun,
Köpek bir hayvandır.
Korkarsa havlar, korkutmak için ya da oyun olsun diye kovalayabilir ve elbette ısırabilir.
İnsan ise çözümü hayvan gibi saldırıp öldürmekle buluyorsa zekasını sorgulamı. Çözümü hayvan yöntemleriyle bulabiliyorsak hayvanların suçu nedir?
Ülkemizde aşırı bir güvensizlik hali vardır ve insanlar isyan noktasına gelmiştir bu güvenlik sorunu mültecilerdir ancak buna bir şey yapamayanlar güvenli sokak söylemiyle köpekleri öldürüp "gaz alma" niyetinde diye düşünüyorum.
Amaç gerçekten güvenli sokaklarsa şahsen tavuğa, köpeğe, çocuğa yani her canlıya taciz ya da tecavüz edebilenlerin sokaklardan temizlenmesi lazım.
Bu konuşulduğuna göre çözülmesi gereken bir konu vardır ama çözümü öldürmek olmamalı.
Çocuk bu işin bahanesidir.
Uyuşturucu kullanma yaşının ilkokula indiği ülkede, çocuk istismarlarının zirve yaptığı ülkede, çocukların yeterli beslenemediği ülkede bunlar için değil köpekler için örgütlenip haykıracaksın öyle mi? Şu ortamda köpeği dert eden ailelerin eğitilmesine yönelik kanun çıkmalı diye düşünüyorum.
Tecavüze uğrayan çocuklar, hamile çocuklar için örgütlenmeyen duyarlı anne babalar samimiyetinize inancım sıfır.