Kısırlaştırılmalı diyenler 10 milyon veya daha fazla köpeği nasıl aynı anda kısırlaştırman gerekiyor nasıl kısırlaştıracaksın. Hepsini aynı anda yapmalısın. Birisini kaçırdığınızda 5-6 yavru doğuracaktır. Buna imkan yok. Köpek olduğu yerde de durmuyor.
Barakalara yerleştirilseydi zaten yerleştirililirdi. Bu da olmuyor yapamıyorlar demek ki, kediler gibi dışkısını gizleme de yapmıyorlar. Her yeri pislik götürüyor. Hastalık yayıyor. Yemek artıkları yüzünden sokaklar leş gibi oldu. Çocuğun parkta sokakta rahat çıkamıyor. Köpek var diye ben bile sabah gitmek istediğim kuytu yerlere gitmek istemiyorum. Neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Sizin orada köpek olmayabilir. Köpek olan yer çok ara sokaklardan vs geçmiyorsanız köpek görmemeniz normal ya da herkes sizin gibi araba ile istediği yere gitmiyor olabilir. Doğa da kendimize zarar veren veya fayda veren herşeyi yok ediyoruz zaten. İnekler de ölmesin. Otlar da sökülmesin onlar da canlı. Böceği de öldürmeyelim onlarında yaşamaya hakkı var. Her şeyin yaşamaya hakkı var. Ancak doğa tabiatı itibariyle bize zarar veren veya fayda verecekse onları bile öldürmüşüz. Şimdi vicdani olarak düşünürsek evet uyutulmasın tamam diğer seçenekleri de yapamıyoruz. O zaman çözüm bulalım. Diğer türlü uyutulmasın diyenler için her köpeği olmayanlara köpek zimmetlensin bakabiliyorlarsa baksınlar. Bakamıyorlarsa o zaman uyutulsun en azından mesuliyet onlarda olur. Her geçen zaman aleyhimize işlemeye devam ediyor. Köpek saldırıyor diye araba çarptığı için havada takla atıp ölen kadın hakediyor mu ölmeyi. Köyde yaşlı kadın köpek çetesi tarafından saldırıyı hakediyor mu! Kafası parçalanan çocuk hakediyor mu bunu! Köpek sizin gibi vicdan masturbasyonu yapmaz. 2 dk sonrasını düşünemez. Ölüm ile yaşam arasındaki farkı ayırt edemez. He diyorsanız ki insanlar çok mu masum tecavüzcüsü, katili var. Onları da uyutun ne diyim artık