Dün bir konu açmıştım klimam soğutmuyor diye. Daha önce de başıma gelmişti ama tereddütte kaldığım için konu açmak istedim.

Sorunum klima kondanstörü ile alakalıydı bunu da araştırarak öğrendim geçen sefer yapan ustanın neyi değiştirdiğine dikkat edip o parçayı araştırıp buldum.

Neyse konumuza gelelim klima bozulunca hiç anlamadığım için klimacı aradım ve kondanstötrün bozuk olduğunu ve yapabilirmisiniz diye sordum konum istedi ve 5 dk sonra burada oldu. Klimaya kondansatör takması tam 2 dk sürdü. Ve klima çalıştı. Borcum ne kadar diye sordum bana tam 2.500 TL dedi 1 ay önce bozulduğunda 1000 tl ödemiştim. Adama bunu belirttim 1 ay önce 1000 tl ye değiştirdittiğim şey nasıl 2500 lira oluyor dedim bizde işçilik böyle 750 tl servis ücretimiz var dedi eee dedim parça da 700 tl dedi eee tamam dedim 1450 yapıyor 1000 tl neye alıyorsun dedim cevap veremedi sonra bakım dedi 😂 neye baktın ki dedim gözünü seveyim altı üstü bir tane tüp değiştirdin.
Ücreti vermeyeceğimi ve sökmesi gerektiğini söyledim biraz tartışmanın ardından söktürdüm gönderdim adamı. İlk girdiğim klimacıdan 200 TL KONDASTÖR aldım ve sadece 5 tane jak gibi ucu Kondanstöre taktım ve sorun çözüldü. 200 TL bile maliyeti olmayan 2-3 dakikalık işten nasıl %1000 kar etmeye çalışırsın aklım ermiyor.

Kişiye bakarak tüm esnafı kötüleme diyecek arkadaşlarada şimdiden söylüyorum. Sanayisinden fayansçısına yapılan işlerdeki faiş fiyatlar adam öpmeceler ile alakalı yaşadığım olayları size sabaha kadar anlatırım. Bu yüzden esnaflardan nefret ediyorum.