Herkese merhaba dostlar açıkçası doluyum biraz insan dolu olunca derdini paylaşacak dertten anlayacak birilerini arıyor. Dert Youtube işi olunca beni anlayacak ortama yazma isteği duydum.

Yaklaşık 1 buçuk yıldır oyun kanalıma içerik üretiyorum. 1300 yakın video ürettim ve 6900 abonem var. Reeldeki iş hayatım çok kötü idi işten ayrılırsam da 40 sonra daha iyi bir iş bulmam çok zor bunalımlı bir dönemimde bu kanalı açtım belki tutarsa 3 5 bir şeyler kazanırım umutsuz bir adamın son çırpınışı diyebiliriz.

oyun oynamayı seviyorum hepimiz iyi biliriz ki sevdiği işi yapan başarılı oluyor (1 buçuk yılda bu sözün de doğru olmadığını anladım) çok hevesliydim günde 2 video attım gündüz işte akşam 2 yaşındaki oğlumla ilgilendim gece 4 saat uyku ile kanala ağırlık verdim profesyonel değilim, diksiyonum bozuk, muhabbetimde pek sarmaz ve hatta konuşmamda sürekli takılmalar var kendi özürüm bunlar, yılmadım ama bir türlü izlenme ve abone gelmedi her ay masraf yapıp ekipmanımı dizdim mikrofon, kamera, koltuk monitör vs gene olmadı yılmadım, en güncek ve büyük oyunları satın aldım seriler yaptım gene olmadı yılmadım, basit eğlenceli oyunları denedim gene olmadı yılmadım,

mobil oyunlara yöneldim kanalı açtığımda bilgisayar yoktu mobil ile hallediyordum her şeyi yani mobil oyun temeli vardı çeşitli oyunlar denedim 1 tanesi tuttu 2 ve 3 k abonem arttı bir dalga yakaladım lakin zamanla oyun popülerleştikçe yayıncısı çoğaldı adamlarda muhabbet güzel konuşma akıyor 3k 5k izlenen videolarım 500 kadar düştü geme yılmadım derken boyun kaslarımda düğümlenme ve boynumda fıtık çıktı pc başında 5dk oturamaz hale geldim ağrılar dayanılmaz bir hal aldı 5 6 tane doktor gezdim bir sürü para harcadım nöral terapiler bilmem neler az bir şey düzeldim tedavi süresince kanalı videosuz bırakmadım ama eski tempom düştü canlı yayınlar vs geri geldiğimde de dc kimse kalmamış videolarım artık izlenmiyor. Tek oyundan gelen aboneler başka yayıncılara gitti kalanlar başka oyun videosunu izlemiyor.

Tempoyu yakalamak için çekilişler düzenledim hep sponsordan gelen tüm parayı geri dağıttım insanlar kanala bağlansın diye 40k yakın para dağıttım abone oluyorlar çekiliş bitince geri çıkıyorlar. Gene yılmadım lakin şu son 1 haftadır Youtube stüdioyu açıyorum videolar 50 100 izleniyor onları görüyorum yorumlarda daha konuşmayı bilmiyorsun bide youtuberim diye çıkıyorsun tarzı yorumları okuyorum ve her gün abone sayısı artacağı yere tek tek eksiliyor şimdiye kadar yaptıklarıma bakıyorum o kadar emek uykusuz geceler, sağlığımdan olma, harcadığım dağıttığım paralar ve elimde kalanlar.

Kanalı bırakamam çoğunuza saçma gelebilir bu kararım ama haklı sebeplerim var birde çok emek verdim kararsızım bir yol haritam yok öyle doldum buraya yazmak istedim.