enesnalbant adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
robots.txt si ve sitemap.xml si olmayan, kaynak kodları dahi javascript ile tetiklenen bir sitemiz var. seo açısından en kritik düzeltmelere hangisinden başlamalıyız.
Google’ın içeriklerinize erişebilmesini ve index’lemesini sağlamak için Server-Side Rendering (SSR) veya Static Site Generation (SSG) gibi yöntemler kullanmanızı öneririm. Örneğin, React için Next.js, Vue için Nuxt.js gibi framework’lar kullanılabilir.

Kullanıcılara JavaScript destekli sürümü sunarken, sayfaların önceden oluşturulmuş bir sürümünü arama motoru botlarına sunabilirsiniz. Rendertron gibi araçlar bunu kolaylaştırabilir.

Bunun için yazılımcı ve SEO uzmanından oluşan ekip kurmanız gerekebilir

cemcelal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar hocam, öncelikle sürfülisan edebilirim şimdiden özür dilerim.

Yaklaşık 6 ay evvel kadar Sydney'e taşındım. Bu bağlamda uzun yıllardır devam ettiğim sektörüm üzerine kendi işimi yapmaya başladım.

Siteyi tamamne Hugo ile kendim kodluyor ve GitHub üzerinden host ediyorum. Semrush üzerinden baktığımda Error v.b. hatalar çok fazla yok. Bir çoğunu giderdim. SEO strajesi sizce sektörümde bulunan hacimi yüksek her anahtar kelime için bir blog yazısı mı girmek mantıklı mı? Her soru ve her kelime için yazı giriyorum lakin izlediğim yol doğru mu değil mi emin değilim. Önerilerinize ihtiyacım var.

Bir diğer konu backlink konusu seostore üzerinden bir kaç backlink aldım ama istediğim verim alamıyorum. 40 indexlenmemiş 20 indexlenmiş sayfam var. İndex alamıyorum bazen alsam da indexlerim siliniyor. Sizce nasıl bir yol izlemem lazım nerede hata yapıyorum.

https://ccfix.com.au/

Teşekkürler, Saygılar
Merhaba hocam,
Öncelikle detaylı anahtar kelime araştırması yapmanızı öneririm, sonrasında da konulara göre anahtar kelimeleri gruplara ayırıp her grup için içerik oluşturmanız topical authority için yapabileceğiniz en önemli adım olacaktır.

Backlink’e gelince, bu konumda backlink hakkında pek bilgi paylaşmıyorum, çünkü karmaşık konu, SEO alanında en az 5-6 yıllık deneyiminiz yoksa site dışı SEO için uzman kiralamanızı şiddetle öneririm.

deltastech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle sunduğunuz bu hizmet çok değerli, bunu belirtmek istiyorum.

Konuya gelecek olursak. Aktif olarak yönettiğim sayfalardan birinde sadece anasayfada yer alan fotoğrafların indexlendiğini gördüm. Galeri bölümünde ve post'un altında paylaştığım fotoğraflar google da indexlenmiyor? Tam olarak ne yapmam gerekli.

Tema elementor pro üzerinde çalışmaktadır.

Teşekkürler,
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
İlginç bir sorun. Robots.txt dosyanızda google botunun görsel dosyalarınıza erişimi engelleniyor olabilir. Ona bi bakmanızı öneririm.

AlfaKurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben size başlıklar ile ilgili bir soru sormak istiyorum hocam.

Örnek üzerinden gideyim; Kredi Kartı Başvurusu kelimesinde bir içerik üretiyorum.

Başlıklarda ziyaretçi çekmek için alt anahtar kelimeler kullanmak faydalı. (alt kelimelerden de ziyaretçi çekmek için.) Ama bununla birlikte TO'yu artırmak için dikkat çekici başlıkta atmamız gerekiyor.

Bende bu bağlamda bazı denemeler yapıyorum. Bu denemeleri yaparken içerik url'i değişmiyor ve kredi-karti-basvurusuşeklinde kullanıyorum.

En verimli başlığı tespit etmek için bazı dönemlerde başlıkları değiştirmek SEO açısından sorun teşkil eder mi sizce?
Başlıkları ve içerikleri değiştirdiğinizde birkaç hafta sıralama kaybı yaşayabilirsiniz, çünkü google’ın güncellenen sayfayı işlemesi zaman alır, özellikle de finans/sağlık sektöründeki sitelerde.