WooPSs36 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hmm.. hocam bir de 8k konu var. toplu şekilde hepsine nasıl bir çalışma yapabilirim. tek tek backlink vs almak oldukça maliyetli olur. site rüya tabirleri üzerine her bir tabir için çılgın rakamlar çıkar acaba sadece ana domain için backlink alsam konuları da etkiler mi kusura bakma zayıf olduğum bir alan seo (
https://diyanet.co/ruya-tabirleri/
Site bu ise içerikler zaten çok kısa

8K backlink almanız mantıklı değil. Site adınız ile sitenin ana sayfasına alabilirsiniz, kategori adı ile kategorilerinize alabilirsiniz. Rüya tabirleri kategorisi ile ilgili bilgim yok ne kadar ilgi görüyor, rakipler kimler vb. etkenler var. Rüya Tabir diye arattım milliyet gazetesi çıktı başka çok sıkıntılı site yok arama sonuçlarında.. Bu şekilde baktığımda TO %5+ olması gerekir. Ortalama konumunuz 16 yani gerilerdesiniz, rüya tabiri aramalarında ilk 5 site dikkate alınır diye düşünüyorum. Ortalama konumu yükseltmek için düzgün içerikler girmeniz gerekiyor. Ayrıca ortalama konumu düşük olan içerikleri de revize ederek konumda yükseltmelisiniz.

Backlink konusunda hatalı backlink almamanız lazım gereksiz maliyet olur Mesela ana keywordünüz nedir? Bilmiyorum bunları ama "rüya tabirleri" olduğunu varsayalım. Mesela hiç sıralamada değilseniz ilk 50 siteden alın backlinki.. Bu sayede o 50 sitenin arasına girersiniz. Bu şekilde filtreyi daraltarak alın. Tabiki otoriter sitelerden alabilirsiniz o ayrı.. Ek olaraktan GSC deki hatalara vb. de bakın ortalama konumunuzu etkiler. Mesela mobil masaüstü deneyimde sorun varsa bunları giderin.