Bu yazımda Güney Kore hakkında bilgi vereceğim.

Güney Kore'de 6 ay kadar yaşadım turist vizesiyle. Ülke çok güzel ve çok güvenli herhangi bir hırsızlık kamera varsa olduğu yerde aynı gün veya 1-2 güne çözüldüğüne şahit oldum.
Ülkede hemen hemen her yerde kameralar var. En ıssız en ara sokağı bile çok güvenli acil durum butonları falan var. Tabi istisnai durumlar yok değil elbette var.
Fakat Türkiye'ye göre çok güvenli bir ülke.
Diğer bir konu ise çok çalışkanlar. Güney Koreliler Türkiye'de yaşıyor olsalar avrupa falan halt yer yanlarında yani oradaki insanlarla biz yer değiştirsek inanın 3 yılda avrupa'yı köpekleri yaparlar. AB'ye girmezler AB biz sana gelelim der.
Neden? adamlar çalışıyor bilim ve teknoloji üretiyorlar. Japonlara göre 2. sıradalar ama olsun uğraşıyorlar.

Burada insanların çok soğuk olduğunu gözlemledim. Kimse kimseye dönüp bakmıyor bile "istisnai durumlar hariç" , bir kaç kez hayvan sevmek istedim sokakta köpeklerini gezdiriyordular. Tasmayla çektiler.
Yolda birine bir şey olsa asla dokunmazlar. Bir şey sorduğunuzda kacarlar.. Kurallara %90 uyuyorlar.
Genel olarak ülkede ingilizce bilen çok az..

Ülke çok temiz yerler falan çok çok temizdi. Seul , busan falan gezdim ter temizler.. Busan sahilde sigara içiyordum gelip uyardı vatandaş burada sigara içilmez sigara içme alanı şurada dedi. Özür diledim gittim orada içtim. Kargaşa pek yok Tokyo'ya göre.. Türklere karşı ön yargıları asla yok yaşlıları Kardeş diyorlar.. Fakat orada insanlar soğuk davrandıkları için sakın Türklere has düşünmeyin her millete böyleler hemen hemen. Avrupalı olman veya Amerikalı olman pek umurlarında değil açıkçası. Adamlar soğuklar.. Ama çok saygılılar öyle böyle değil.

Genel olarak kültürlerini beğendim 5-7 koreli dostum oldu.. Benim Kore merakım nereden geliyor? 2-3 yıl Güney Korelilerin firmasında çalışmıştım farklı bir ülkede.. Gidip görmek istedim Türk şehitliğini olsun merak ettim gittim.. İyiki de gitmişim Kız arkadaşımla orada tanıştım Bu arada Seul'de itewon diye bir yer var. Çok Türk mekanları var.. Türk caddesi gibi.

Son olarak eski başbakanımı cumhurbaşkanımı ne hırsızlık yaptı diye adamı direkt içeri atmışlar hala hapisteydi böylede adaletli bir ülke.

Kore hakkında sorularınızı alabilirim.