Ana avrat ben küfür ettim ama

Ben bağırıp çağırırken o arkadaşlarıyla karşımda telefonda yazışıyordu ve daha çok sinirlenmeme sebep oluyordu.
Benim (23 yaşındayım) deneyimlediğime göre bu şöyle olur hep:
1. İlişkinin balayı dönemi (her şeyin çok güzel olduğunu söylediğiniz kısım) gizli narsist ve esasında toksik olan karşı tarafın davranışlarıyla, hareketleriyle, sözleriyle hem sizi hem de ilişkiyi zehirlemeye başlamasıyla sonlanır. Burada Ama niye? diye sormanın bir anlamı yok, çünkü kişilik bozukluğu denen şey düzelecek bir mevzu değil, bu insanlar iyi değiller, karakterleri bozuk, dün böyleydiler, hep de böyle kalacaklar.
2. İlişkiyi ve sizi sabote eden karşı tarafı siz sürekli alttan aldıkça bu sefer yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali iyice tepenize binip bu davranışlarına bayağı bayağı kör göze parmak şekilde devam eder.
3. Bir süre sonra sizin içsel mekanizma harekete geçer, der ki Ulan burada bir terslik var?. İşte o zaman eğer ki omurgası olan bir adamsanız bu aşamada karşıdaki kişinin saçmalıklarına baş kaldırmaya/tepki vermeye başlarsınız (küfür ve kavga yoluyla vs.). Bunlar gayet normal tepkiler aslında, çünkü reaksiyon gösteriyorsunuz. Karşıdaki düzgün biri olsa zaten her şey mükemmel devam edecek, siz kaynaklı bir sorun yok çünkü ortada.
4. Bu aşamada elinizde iki tarafın da canavara dönüşmüş olduğu nur topu gibi toksik bir ilişki var. Siz eminim ki öyle küfürler ettiğiniz için kendinizi kötü hissetmişsinizdir, hala da hissediyorsunuzdur (ki yazdıklarınıza bakılırsa haklı şekilde gösterdiğiniz reaksiyonlar için kötü hissediyorsunuz) belki, ama karşı taraf yaptığı şeyler için zerre pişmanlık duymaz, çünkü empati yok.
5. En son birbirinizi dağıtıp ayrılırsınız. Karşı taraf zaten bundan keyif alıyor.
6. İkinizden biri yeni bir ilişkiye başlar (genelde kökten narsist olan kişidir bu), bu yeni ilişki genelde bu biten ilişkinin tam zıttıdır (mutluyuz pozları vs.). Diğer taraf da, kadın-erkek fark etmeksizin, sistematik şekilde uğradığı gaslighting'in (sizin algınızı, doğrunuzu eğip bükmeye çalışması. Örneğin kafanda kuruyorsun vs.) kendinde yarattığı özdeğer ve özgüven kaybıyla hayat fonksiyonunu kaybetmeye başlar, kendini içinden çıkılmaz bir kuyuda bulur.
Velhasıl, sorun ne sizde ne de sizin verdiğiniz tepkilerde. Bir narsistle sadece kendisi gibi bir narsist baş edebilir, o yüzden asla mutlu olamaz böyle insanlar. Şu an hayatındaki adam eğer ki next target değilse (bu kişiyi tanıyor musunuz, kimdir necidir bilmiyoruz), muhtemelen kendisi gibi narsist bir tiptir, bu adam onun hayatını mahvettikten sonra (anladıkları dil bu) size ulaşması/geri dönmeye çalışması gibi bir ihtimal de var tabi. Yıllarınızı yiyecek bir kısır döngüye girmek istemiyorsanız asla açık kapı bırakmayın.