Merhabalar,
Buraya günlük olarak istatistiklerimi yazacağım. 5 Günlük bir Youtube Shorts kanalım mevcut.
Kanal Dili:
İngilizce - Aslında Global, İngilizce bilen herkese hitap ediyor
Hedefim;
Günde 1 Shorts Yüklemek
Satın Alınan Hizmet(ler):
Herhangi bir abonelik, izlenme, like gibi hizmet alınmadı
Mevcut Abone Sayısı:
45
Neler Öğrendim Kısmında Youtube ile doğrudan ilgili olmayan ancak başlayıpta işini bitiremeyen hocalarıma tavsiyelerim de mevcut. Böyle bir sorununuz yoksa şu maddeleri atlayabilirsiniz;
6, 7 Neler Öğrendim?- "Partially Blocked" yani bölgesel olarak engellenen videolardan hayır gelmiyor, bir tanesinde telifli içerik varmış neredeyse hiç görüntülenmedi
- İlk shortların izlememesine aldırmayın, bazı videolar tutuyor bazıları değil. Ancak birkaçı tutmaya başladığında bundan sonra attıklarınız izlenecek diye bir kural yok. (Eğer aboneniz artmamışsa tabii )
- Yayın & İzlenme Saati: Hitap ettiğin kitlenin uyanık olduğu saat gelmedikçe shortta izlenme bekleme, erken veya geç paylaşmanın bir etkisini göremedim
- İzlenme Yüzdesi: Shortsları içeriği dolu olsun diye 50 sn yapıyordum, fakat en çok izlenen shortum 25 saniye. 50 Saniye olanın istatistikleri iyi olsa da 400 izlenmeden sonra YT algoritması izleyenler videoyu bitirmediği için fişini çekti :) Yani artık izlenme almamaya başladı. 25sn olan shorts ise şu an en çok izlenen shorts konumunda. Kısa olduğu için bitirebiliyorlar, bitirebildikleri için YT shortsu başkalarının karşısına da çıkartıyor.
- Gelen İzleyiciler: İzleyenlerin %98.5'i Youtube Feeds yani shortları kaydırırken attığım shortsa denk gelmiş, ilk izlenim bu yüzden çok önemli! Kitleye videoyu izlettikçe bir üst seviyeye çıkar. İçerik her zaman kazananı belirler, click-bait başlıklar vs. pekte bir önem arz etmiyor (en azından shorts için :) )
- Tertip ve Düzen: Galiba aynı anlama gelen 2 kelime kullandığım için anlatım bozukluğu yaptım fakat önemi vurgulamak için böyle bırakacağım; Trello, Jira, kalem-kağıt, not defteri herhangi bir yere editleyeceğiniz ve yayına alacağınız videoları sırasıyla not alın. Yapacağınız işi küçük parçalara bölün ki başladığınız işi ölçebilin. Ölçebildiğiniz iş bitebilecek iştir. Bunu ben demiyorum Atomic Habits kitabının yazarı James Clear abimiz diyor.
- İstikrar: 7/24 bu işle uğraşmayacağım, öğrenciyim ve bir yandan web yazılımcı olarak çalışıyorum. bu yüzden günün sabah saatlerini ayırmayı planlıyorum, size de tavsiyem çalışacağınız; masa, işe ayıracağınız süre ve işe başlayacağınız vakit daima belli olsun. Bu da yine Atomic Habits'ten bir bilgi. Eğer hergün oturma odasında yemek yerseniz, oturma odasına gidince karnınız acıkacaktır. Sohbetinizde ofiste yaparsanız, ofis sizin için "çalışma yeri" anlamını yitirecektir. Bu yüzden eviniz, çalışma ortamınız, oturduğunuz yer ve dinlediğiniz müzik bile sizi moda soksun. Yemek yediğiniz yerde edit yapmayın ki işinizi yaparken sıkılma, acıkma, dikkat dağınıklığı olmasın
En Popüler 3 shorts; - 700 Görüntülenme (18.07.2024 tarihinde paylaşıldı)
- 408 Görüntülenme (17.07.2024 tarihinde paylaşıldı)
- 404 Görüntülenme (18.07.2024 tarihinde paylaşıldı)
Kitlem
Nasıl Becerdim Bilmiyorum ancak kitlemin çoğunluğu yine canım ülkem Türkiye'den geldi :)) Halbuki tam anlamıyla globale hitap eden shortlar atıyorum. Bu yüzdeninde zamanla azalacağı inancındayım. Hep birlikte göreceğiz
Kitlemin Yaş Aralığı
25-34 arası bu kadar yüksek bir kitle beklemezdim, muhtemelen çocuklarının ellerine telefon veren ebeveynlerdir. Yoksa çektiğim videolar genelde 15-25 yaş arasına hitap etmekte
20.07.2024 İstatistikleri;
Müşterimin bir yazılım işi var onunla ilgilendim :) şimdi gecenin geç vaktinde videoyu yüklüyorum. İstatistiklerde pek değişen bir şey yok halen toplam görüntülenme 1800 civarı
Dün farklı olarak yaptığım şey Midjourney kullanarak daha orjinal içerikler yapmaktı, ancak beklediğimin çok altında bir etkileşim aldım. O yüzden geleneksel yönteme geri dönüyorum. İleride AI kullanarak daha farklı içerikler eklemeyi deneyeceğim.
19.07.2024 İstatistikleri;- Youtube istatistikleri çok geç düşüyor, güncellenirse buraya atarım ancak halen 474 gözüküyor.
- Bugün 00:00'da bir video yayınladım ancak beklediğim etkinin çok ama çok altında kaldı :)
- Son attığım 3 video 400-700 arası görüntülenirken bugün attığım 3 (evet bildiğimiz üç) görüntülenme aldı. Haliyle bugün 2. short videosu arayışına gireceğim.
- İlk defa bir videonun sonuna "subscribe" yani abonelik isteği koydum, bakalım etkisini hep beraber göreceğiz
- Bugün 3 adet video yükledim
Abone Sayısı:
45
Toplam Görüntülenme:
~1400
Yeni istatistikler geldi, İstatistikler 1 gün geriden geliyor.
Bugün 3 video yüklememe rağmen hiçbiri rağbet görmedi toplam görüntülenme: 24 civarı bir şey
18.07.2024 İstatistikleri;
Abone Sayısı:
45
Görüntülenme:
~700 17.07.2024 İstatistikleri;
Abone Sayısı:
45
Görüntülenme:
~474
(Görseldeki görüntülenme 17.07.2024 tarihine ait)
#### TO BE CONTINUED ####