taygungrss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar. Bir önce ki konumda temizlik şirketi açacağımi vs anlatmıştım fakat yalan oldu. Temizlikçi bayanların biri cam silerken düşüp ölürse hayatım kayabilirmis. Bu sebeple bu işi es gectim. Şimdi size kısa bie ozet geçeceğim lütfen beni kınamayın sizler kadar bende birşeylerin farkındayım ama kader bazı şeylere bizi istemeden sürükler bizlerde buna boyun eğmek zorunda kalırız.

Giriş: Eşimle kaçarak evlendik haliyle hazırlıksız yakalandık ve şuan 150k kadar borç var. Borç bitmeden çocuk yapmayız dedik ama bir anlık boşluktan faydalanıp yola çıktı. Ev kira şuan 8k ama Eylül gibi 14k civarı olacak.

Gelişme: önceden esnaftim borekciydim. Düzenli bir hayat için fabrikaya geçtim fakat burada iliğimi kemiğini somurup asgari ücret veriyorlar. E borç harcta var yetmiyor babacim yetmiyor. Benim bir ek iş yapmam lazım ama ne yapabilirim. Bir ara web tasarım işine sardım ama bir destekcim olmadigindan yarıda kaldı. Trendyol kuryelige vs başvurdum sıra varmış dönmediler.

Sonuç: ben bu yaştan sonra intihar edemem ama bu şekil yaşamakta bir tür intihar. Her saat her dakika ne yapabilirim diye düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum. Bu yollardan geçen varsa nolur bir yardım etsin ben nasıl bir ek iş yapabilirim? Aylık 5 10 k getirsin o bile yeter. Borçları hızlıca bitirip çocuk doğduktan sonra tekrar dükkanımı açmak istiyorum. Ne tavsiye edersiniz?

Not: bu arada eşim şuan çalışıyor ama 5 aya hamilelik sebepli izinler almaya işten ayrılmaya başlar asıl o zaman babalara gelirim işte
yaptığın börekler tadı varsa, ve iyiysen bu işte bulunduğun ilçe' yada ildeki pastanelere bi başvur, bi denesinler öyle yürür gidersin. Yoksa bilmediğin işler yapmaya kalkarsan sonucunu bağlayamazsın.