-Orda çok fazla sosyal destek var hepsini araştır. Vatandaş olmayanlara olanları. Destekten kastım ücretsiz dil okulu, basit konuşma klüpleri gibi gibi.
-Kalmak istiyorsan Almanca öğrenmek zorundasın. Grammer için evde online başla bir kursa hemen. Kendin basitte olsa çabalaman gerek.
-Kız arkadaşı bir türk için zor gözüksede Alman olmak şartıyla yada Almanca bilen yabancı olmak şartıyla kız arkadaşı yapmaya çalış. Başka avrupa ülkesi olsa kolay Almanya'da Alman yapmak bir tık zor. Ama Alman olması gerek. Bu hem hayatını düzene koyar hemde dil öğrenmeni varya füze gibi uçurur uzun sürede tabi 1 ayda değil.
-Paran yoksa 3 ayda türk restoran başka iş yerinde kaçak çalışıp para yapıp Türkiye dönünce galiba Goethe kurslarıyla en iyisi o almanca kursunada yazılabilirsin.
-Almanya'da 1 kalma yolu bulman gerek Almanca yaparsan Lisans yazılabilirsin veya B2 ingilizcen varsa daha doğrusu IELTS overall 6.5 alabiliyorsan ingilizce ilede olur ama Almanca ile lisanslar çok ucuz diye biliyorum. Ülkeye adaptasyon için Almanca öğrenirsen her türlü avantajı çok. Kalma yolu eğitim en iyisi evlilik felan önermem. İş'de olabilir ama zor.
Çok yararlı öneriler öncelikle teşekkür ederim.
Şu an dil okuluna gidecek bütçem var açıkçası, sadece aileme yük olmak istemiyorum çünkü aşırı tuzlu ama kararsızım yalan yok, Goethe dediğiniz gibi mantıklı burada da var bakayım oraya çalışmaya gerek olduğunu düşünmüyorum ama çalışırsam Almanca için yararı olacağı kesin.
Kız arkadaşı muhabbeti çok mantıklı, hiç o açıdan bakmamıştım teşekkürler onun içinde. İngilizcem B1 vizem bitene kadar onu da halledeceğim.
Dil okulu işi mantıklı mı sizce, yük olmak istemiyorum ama bilmiyorum yine de çünkü burada zamanım çok boş geçiyor hocam. Farklı önerileriniz varsa alabilirim, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.