Alkolü bırak. Kendi kul hakkına girmeyi de bırak. Alkole veriyormuşsun gibi o parayı kenara koy. Paylaşım yapmayı bırak. Bazı şeyler senin elinde değil. Yaşanması gerekir. Hayattan öğreneceğin şeyler var. Hepimizin öğreneceği şeyler var. Bunlar bir şekilde karşına çıkıyor. Yaşanacağı vardır yaşanmıştır. Karşındaki doğru kişi değilmiş. Kendini suçlamayı bırak. Git bi duş al. Arabanı yıka. Kamp malzemelerini hazırla.
Alkol hiç bir şekilde alma. İnsanlara bir şey anlatmak zorunda değilsin. Anlatmak sana iyi gelmeyecek bunu asla unutma. Susmalısın. Susmak sana iyi gelecek. İnsanların onayını almak zorunda değilsin. İnsanlara bir şey sormak zorunda da değilsin. Her şeyi insanlara sorma. Kendine bu haksızlığı yapma. Kendini kendine değersiz hissettirme. Ben böyle istedim ve bu benim kararım. Doğru da olsa yanlışta olsa senin kararın ve kendini sorgulamayı bırak. Doğrunu da yanlışını da kabul et ve önüne bak.
Senden uygulamanı istediğim bir şey var.
Askerlik yaptınmı bilmiyorum. Güne güzel başlarsan güzel yol alırsın. Kendini iyi hissetmek istiyorsan önce yatağını toplamakla başlayacaksın. Sonra traşını olacaksın. 10 şınav 10 mekik çek. Hemen kendini dışarı at. 10 dk koş. Eve gel duşunu al ve güne başla. 10 şınav 10 mekiği artır zamanla. Sabah akşam çek.
Ve sonrasında kamp malzemelerini hazırla. Bir kampa git, sana iyi gelecek. Git denize gir , eğlen , ateş yak , çay kahve yap. Alkol almadan mutlu ol. İlla içmek zorunda değilsin. Kitap oku. Yapmadığın şeyler yap. Fotoğraf çek. Uzan manzarayı izle. Hayattan keyif al.
Benzer bir boktan durumdayken kampta bir kişi ile tanıştım. Transporter aracım vardı ve içini kendimizce yapıp Türkiye'nin yarısını gezdik. Balayında otel tutmak yerine kamp ata ata veya transporterda kala kala Akdeniz ve Ege'yi gezdik.
Şu anda 2 yıldır evliyiz. Şu anda karavanımız var. Bayram öncesi Muğla'da 2 hafta kalıp geçen sefer gezemediğimiz yerleri gezdik.
Doğru kişi karşına mutlaka çıkacaktır. Verilmiş sadakan varmış.
Doğru kişi diye bir şeye inanmıyorum hocam.
Söylediklerinizde haklısınız ama işte her seferinde aklımda ve hiç çıkmıyor, sürekli kafamın içinde biri var ve konuşuyor.
Arabam tamirden çıktıktan sonra bende gezmeye başlayacağım inşallah.
Alkolü 2 haftadır içmiyorum ve tamamen bırakmak istiyorum.
Söylediklerinizi uygulamaya başlayacağım inşallah hocam, teşekkürler.