bulentking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sürekli onu, anılarınızı ve size karşı söylediği kötü sözleri düşünürseniz kendinizi iyi hissetmeniz mümkün değil çünkü hayata odaklanamıyorsunuz. Basit bir şekilde aklınıza her geldiğinde unutmaya çalışın, zamanla hiç gelmeyecektir aklınıza ve alışacaksınız. Bu sizin için bir bağımlılık olmuş, sigarada böyle mesela. Sigara içmeyen kişi hiç sigarayı aramaz çünkü daha önce böyle bir tecrübe yaşamamıştır. Sizde sanki hiç yaşanmamış gibi davranacaksınız, tek çözüm yolu bu. Onu hatırlatan her şeyi bırakmak durumundadınız. (Sigara, alkol, müzik vs.) Psikolog bunlar haricinde neler söyleyebilir bilemiyorum, ilaç verebilir ki o da ne kadar sağlıklı.
Teşekkürler hocam. Unutmaya çalıştıkça daha fazla hatırlıyorum. Hatırladığım şeylerse çoğunlukla her şeyi benim kafamda kurduğumu, benim onu çok kısıtladığımı ve kıskandığımı ve bu sebeple ilişkimize zararı veren ben olduğumu düşünüyorum. Her seferinde sanki o hiçbir şey yapmamış da ben kendi kendime sinirlenip ona bağırıp çağırmışım gibi hissediyorum ve bu hislerim zaten beni kötülüyor.

Vitruvius adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun, Allah seni ateşler içinden çekmiş almış hocam. Evlenip çoluklu çocuklu bu durumları yaşasan ne olacaktı... Öte yandan ilişki biteli 1 yıl olmuş karşı taraf bi kaç ay sonra hayatına bakıp başkasıyla nişanlanmış. Hala bu konuda kötü hissetmen normal değil, yazdıklarını da okudum hocam genel anlamda ilişki yürütme mantığın bu şekildeyse hep idare eden taraf sen isen başkasıyla da bu tür durumları yaşaman kuvvetle muhtemel. İlişki; saygı, sevgi ve denge içerisinde yürütülmeli. Bi de küçük bir tavsiye kardeşime; kadınlar şikayet edip sızlanan erkeklerden nefret eder, belli etmese bile böyle hisseder. En iyi ihtimalle ise hiç saygı duymaz ve ilişki yaşamaya değmeyeceğini hisseder.
Teşekkür ediyorum hocam. Evet ben üsteledim ve özür dileyen bendim ama anlattığım gibi, o sürekli kafanda kuruyorsun dediği için bende gerçekten kafamda kurduğumu, kendi kendime sorun çıkarttığımı düşündüğüm için özür diliyordum zaten.