Hocam Almanya'daki sistemin adı nedir bilemem ama İtalya'da OFA denilen hazırlık süreci var her üniversitede. Almanya'da da vardır illaki hani istediğiniz üniversite olmasa bile kalacağınız yerdeki tüm üniversitelerin yabancı diller koordinasyon sitelerini incelemelisiniz. Üniversitenin kendi sayfasında yer almaz ancak dil ve hazırlık departmanlarına ait sitelerde bu bilgiler yer alır. Bu arada üniversiteye bağlı hazırlık sınıfı ile isteğe bağlı hazırlık sınıfı farklı. İsteğe bağlı hazırlıkta üniversite başvurusu haricinde liseyi tamamlamış her uluslararası öğrencinin sadece dil eğitimi için başvuru yapma hakkı var. Yani sonuç olarak isteğe bağlı hazırlık programlarına bakın hocam İtalya için Ekim'e kadar sürdüğü oluyor Almanya için spesifik cevap veremiyorum maalesef
Öyleyse güzel hocam AB olduğu için tarihler yakındır diye tahmin ediyorum çünkü çoğu ülke de öyleydi İtalya'ya bakmamıştım ama o da öyleymiş.
Açıkçası bunu hallettim diyelim, akrabalarımda çok uzun süre kalamam ayıp olur. O da farklı bir problem benim için onu çözebilirsem her şey rayına oturacak.