Düşünmemek, akla gelince üstünde durmadan yoksaymak, istek olursa yudum yudum su içmek. Mümkünse elinizde şişe eksik olmasın. Bağımlılık değil, kötü bir alışkanlık.. bunu unutmamak ve kararlı olmak gerekiyor.

Bunun sonucunda en azından sigara içtiğiniz dönemdekinden daha sağlıklı olacaksınız, kokusunu aldığınızda tiksineceksiniz, içen insanlara üzüleceksiniz. Belki bir dönem sonra yine başlarsınız zor bırakılıyor ama bırakmak imkansız değil tamamen karar meselesi. Hareket eylemine geçmeden vücudumuza karşı koymaktan aciz değiliz sonuçta.

Eğer sağlık bilinci her insanda olsaydı aburcubur tüketen olmazdı, yapay içecekler içen olmazdı, fastfood tüketen olmazdı, 3 dilimden fazla ekmek yenilmez, şeker yüketilmez, tuz tüketmez, spora yönelirdi ve kötü alışkanlıklardan uzak dururdu ancak ne yazık ki herkeste bu azim ve kararlılık bulunmaz buna şuan için ben de dahilim

Öleceğimizi alttan alttan hep biliyoruz sanki unutuyor gibi görünsekte bu sebeple ölüme gider gibi yiyip içiyoruz ne yazık ki halbuki bunu diğer konulara pozitif olarak yansıtsak hayat herkes için kolay olurdu