Arkadaşlar merhaba. Php ile yaptığım siteye çoklu dil eklemek istiyorum. "Anasayfa", "Hakkımızda" gibi şeyler için dil dosyasını hazırlarım da, içerik için nasıl yapılır, onu bilemedim. Bir sitede bir kullanıcı aşağıdaki gibi yazmış ama ben tam anlayamadım.
sql de json olarak tut
sonra bır tane php dosyasına yazdır onuda json olarak sunucuda kaydet
guncelleme yaparsan o php dosyası guncellenır ve guncel json dosyasını sunucuya yenıden kaydeder
sql de json olarak tut ---- Buradan benim anladığım veri tabanında bir sütun aç. Json içeriğini buraya kaydet.
sonra bır tane php dosyasına yazdır onuda json olarak sunucuda kaydet ---- Veri tabanındaki json olan verileri .php sayfasına yazdır. Sonrasında bu veriyi sunucuya tekrar niye kaydediyoruz, daha da önemlisi form aracılığıyla yani textarea ile falan mı kaydetmemiz lazım.
guncelleme yaparsan o php dosyası guncellenır ve guncel json dosyasını sunucuya yenıden kaydeder ---- Güncellemeyi bu php sayfasında mı yapmam lazım.
Dediğim gibi içerikleri yani yazıları, mesela ilan numarası 110 olan bir emlak'ın açıklamasını farklı dillere nasıl çevirebilirim. Mesela aşağıdaki gibi bir açıklama olursa:
"Çevre sitelerdeki binalarda merkezi ısıtma sorunu mevcuttur ama bu binadaki dairelerin hiç birinde merkezi ısıtma sorunu yoktur" gibi bir açıklamayı inglizce, fransızca vs. fillere nasıl çevirebilirim. Sonuçta bir çok kişi tarafından emlak sitesine girilen verilerin dinamik olarak çevrilmesi gerekli. Veya sizin bir öneriniz var mı?