yahu üstadım youtube var, neden ille de set halinde eğitim kovalıyorsun ki... kısa kısa videolar izleyerek çözersin bu işi....

tradingview nasıl kullanılır
indikatör nedir
fiyat grafikleri nedir, nasıl okunur
tradingview eğitimi
binance'da nasıl al sat yapılır
binance'da nasıl hesap açılır,
take profit nedir, stoploss nedir, margin nedir, margin call nedir, tarilingstop nedir

bunlardan başla... bunları arat. kısa videoları seç. tek bir video ile yetince, birkaç tane izle. çay kahve iç, yine izle. bunlar sana temel ve ücretsiz plaformlarda bilgi verir. zaten mum grafiği indikatör, kaldıraç, spot piyasa, futures fiyata bilmeden hiçbirşey yapmana imkan yok... sen bu videoları aratıp bulup izledikçe öğrenilecek şeyler birer birer karşına dökülür, sen de oradan devam edersin. hemen işlem açmak için acele etme, tradingview'da papertrading bir özellik var mesela. tamamen ücretsiz. oradan sanal para ile test ortamında alım satım yapıp nasıl bir sonuş açıyorsun bakabilirsin. baktın bu işi kaptın, ufak ufak başlarsın.

bu işi eğlenerek yapamadıüğını farkedersen kaç... başka türlü çekilmez, hata yaparsın. sinirlerine hakim olamayaıp sabırsızlanıyorsan -bazı insanın karakteri udur, yaradılışı budur- sana göre olmayabilir. saç baş yolup mideni delersin.

her durumda bu dediklerimi öğren. zararı olmaz. ayrıca tüm finansal piyasalar için de ortak bilgilerdir. kripto sarmadı mı... hisse senetleri pyasası var. o daha sakin ve yavaştır, çok ama çok daha az risklidir. hele türkiyede... bunları öğrenirken paran mı var elinde... 90 kuruşa bile yaırım fonu var, her bankadan her modil uygulamadan alınabiliyor... onlara koy parayı. üç beş birşeyler arttığın gördükçe moralin de yükselir. herşeyi biraz kokla. criptolar, borsa, foreks... bak bakalım sevecekmisin...

zaten buraya yazdığına göre bir karar vermiş ve ilk adımı atmışsın. öğrenmekten bir zarar gelmez...

ama hemen öğrendim diye atlama ortaya. birşeyleri öğrenip bu işi anladığını düşündüğün an en tehlikeli andır. küt diye götürür adamı. sakin olacaksın. bir video seyredip iki gün üstüne yatacaksın. ekranları öğren... "tih len aslaydım şimki kazanmıştım" diyeceksin... deme... mesela kaçan trene atlamak diye bir tabir var... onu öğren, yapma...

bak bu iş eğlenceli iş... sakin ve cool kalmayı öğretir adama. öğrenemezsen hadi güle güle olur. öğrenerek kasmadan yavaş yavaş sakin sakin ilerle.

hep de aklında tut, bu piyasalar yüzbinlerce insanı batırdı. zarardayken mantıklı bir şekilde karar verip gerekirse o zararı sineye çekmeyi bilmen gerek. kaldıraçlı işlemler çok fenadır. saniyeler içinde sıfırı tüketip hesabı boşaltır, ne olduğunu anlayamaz, tepki verecek zamanı bile bulamazsın. abartıyorum tanii ama tehlikeli işler olduğnuu aklından çıkartma.