En son eklenen kod istisna kapsamında değil diye geri dönüş yaptı bana vergi dairesi. Yanlış mı baktı bilmiyorum. İptal ettirdim.
Ben kendim vergi dairesindeki memura bize en uygun nace kodu WEB PORTALI FAALİYETLERİ dediğimde SİNEMA.... ile başlayan kodu ona çevirdi. Bir yanlışınız olsa gerek. Hiçbirisinin uygulaması birbirini tutmuyor. Benim halen tek kod Web Portalı Faaliyetleri olarak geçiyor ve sıkıntı yok. Velev ki oldu web sitesinden elde edilen adsense kazancına en yakın nace kodu budur ve iş vergi mahkemesi boyutuna taşınırsa haklılığımız ispatlanmış olur. İkincisi, vergimizi verdikten sonra kimse kalkıpta nace koduna takılmaz. Bilgisayar programlaması ile web sitesinden elde edilen reklam gelirinin de bir tutarlılığının olmadığı da açıktır. Net bilgi sunmanızda fayda var. Memurun verdiği bilgi ya eksik ya da işi bilmiyor. Kaldı ki özelgelere verilen cevaplarda dahi, daha düne kadar eski mevzuata atıp yapılarak cevap veriliyordu. İnsanları yanlış yönlendirmemek gerektiğini düşünüyorum.