Rabbim kimseye kaza bela vermesin. Ben de deneyimlerimi yazayım ama iki farklı deneyim yazacağım.
Birincisi patronumun aracı oln Tiggo 8 avangarde
Zaten o aldıktan sonra ben de heveslendim. Mart ayında aldı. Şansına çok aksilik geldi başına. Bir ay sonra ekran durduk yere kapanıyordu. Birkaç kere yaptı servise götürdü ve beyin değişmesi gerekiyor dediler, çinden sipariş verdiler. Yaklaşık 1 ay süreceğini söylediler ki öyle de oldu. Bu arada siparişi beklerken ön cama taş geldi küçük bir çatlak oluştu. Tabi bunu arabanın sorunu ile bağdaştıramayız ama dedim ya şans. Çatlak büyümesin diye çatlak onarıcı sıvı ile halletti. Aradan 3 gün geçti tekrar ön cama taş geldi ve yine çatladı. Bu sefer sıvı ile giderilemeyeceği söylenince camı değiştirmeye karar verdi ve serviste 1 hafta bile beklemeden değiştirdiler. Aradan biraz zaman geçti airbag hatası verdi. Yine servise götürdü ki aynı zamanda beyin siparişi gelmişti. Hem airbag hatası kontrol edildi hem de beyin değiştirildi. Airbag hatası gitti ama bu sefer de servistekilerin dikkatsizliği mi desem bilemiyorum sürücü koltuğunda küçük bir delik oluştu. He bir de yaklaşık 10bin km olan aracın km si beyin değiştikten sonra sıfır km oldu

çok garip.
İkincisi ise benim aracım tiggo 7 avangarde deneyimlerim
İlk aldım geldim eve torpido gözünü açarken bazen takılı kalıyor açılmıyor. Sağ ön koltukta altındaki halıya çok sert basıldığı zaman kapı kenarındaki kısıma tam oturtulmadığı için aşağı çöküyor gibi oluyor. Bir de cam tavan çok sıcakları yedikten sonra aç kapa yapınca bir müddet trim sesi geliyor. Onun haricinde bir sıkıntım yok ki ufak tefek şeyler olduğu için şimdilik kafaya takmadım ama ilk servis bakımında ileteceğim. İlk defa 2 hafta önce İstanbul Ankara arası uzun yol yaptım. Ortalama 120-130 bandında kullandım ve şehir içi kullanım ile birlikte yaklaşık 700 km yol yaptım. Ortala 7 lt civarında. Dönüşte ise sadece uzun yolda 6.5 lt ye kadar indi 450 km de. Klima da full açık şekilde. Yakıt olarak çok beğendim ki dağlık olmayan yollarda mesela konya yolu gibi yollarda bir depo ile rahat 800 km yi geçer diye düşünüyorum. Gidiş çok iyi. 120 den sonra lastiklerin kalitesizliğinden mi desem yoksa izolasyonu mu desem asfalt sesini alıyorsunuz ama her asfaltta değil. Lastik basınçlarını düşürmedim. Hala 39-40 psi de duruyor ama ben de 35 e çekeceğim. Şu anda tek kafamda soru işareti motor ömrü. Şu ana kadar 150 bin kmyi geçen görmedim ki ben o kadar yapmadan satarım diye düşünüyorum. Bir de zaten garantisi o kmye kadar var . Kısacası 4 kişilik bir aile için alınabilecek uygun fiyatlı suv demiyorum yüksek ve geniş araçlardan. Şu anlık bahsettiğim ufak tefek sorunlar hariç memnunum.