Değerli arkadaşlar... Youtube Sanal Eğitim Kanalı olarak bu konuda bir eğitim videom var. Youtube içerikler yada web sitelerden Adsense geliri elde eden herkes tarafından W-8BEN form doldurulması gerekmektedir. Bu form doldurulmadığında, ABD'den gelen tıklama kazançlarından ABD tarafından otomatik olarak stopaj kesintisi yapılmaktadır. Yani bu kesinti oranı onların kendi inisiyatifinde olacaktır. W-8BEN-E formu dolduruduğunuzda yapılacak kesintiler ise, en düşük oranda olacaktır. Peki burada kesintilerden ne kadar endişelenilmeli ? Biz Türkiye'de ki platformlardan reklam gösterimi yaparak gelir elde ediyoruz. Analizleri ve metrikleri incelediğimizde, ABD'de ki gösterimlerin ve tıklamaların oranı yüzdesel değerlere bile ulaşamamaktadır. Bu yüzden kesinti oranı görülür miktarda olmayacaktır. Bu yüzden endişe edilecek bir durum yoktur. Gönül rahatlığıyla bu formu doldurmanızda bir sakınca yoktur. Herkese kolay gelsin.
hocam iyi günler, bahsettiğiniz "sanal eğitim" kanalından birkaç tane var acaba size ait olan hangisi söyleyebilir misiniz? Ya da direk video başlığını tam olarak atabilir misiniz?