Arkadaşımın benzer tasarımda evi var. 140 metrekare falan, 18binlik Samsung klima taktırdı. Klimayı taktiği yerden tutun salona kadar aynı sizin tasarım. Yarım saate tüm odalar buz
Hadi bakalım hocam, bugün birazdan bakmaya çıkıyorum. Alacağım bir tane (Lakin kuruluma falan şöyle 2-3 ay sıra atarlarsa almam gider kışın alırım bakalım Şuan 3 marka'da okeyim. Baymak, ECA,Airfell ( aşağı yukarı aynı sıradalar)
Çok rahat soğutur hocam ağlatır ağlatır :

ben 18 btu kullanıyorum güney cebe benim ev ve aşırı güneş alıyor içerisi bildiğin fırın. 18 btu aldım bildiğin buzhane iyiki almışım 2 sene önce şimdi 35-40 bin tl diyorlar beko aldım bu arada ben gayet memnunum
hadi inşallah hocam göreceğiz bakalım nasıl olacak. Yorumları görüyorsunuz arada dağlar olabiliyor.
Shira Eco modelini aldım güzel indirime girmişti. Yanılmıyorsam 39bin ödedim. İki gün sonra gelip kurdular. Ayrıca Wifi özelliğinin olması çok güzel. 23 derecelerde bile soğutuyor gayet yeterli. 18 dereceyi kullanmadım bile henüz. Bu arada eğer evinizde hali hazırda kurulu tesisat varsa servisten bakır borunuzu isteyin mutlaka. İlk kez tesisat çekilecekse o ayrı konu tabi.
Tesisat falan yok ama muhtemelen hemen gelip kurmazlar diye düşünüyorum. Onlar gelene kadar yeri de hazır ederim arkadaşım elektirikçi ama bir arkadaş'a hol'e kurmuyorlar diye bir yorum yazmış o canımı sıktı şimdi

düşünsenize gerçekten kurmuyorlar ve tüm planlar çöpe gidiyor.
Hocam bende 12 k var, 90 metrekare civarı ev ama holden tüm odalara kapı var o yüzden tüm kapılardan içeri hava girişi olunca evi buz gibi yapıyor. 24 k haliyle yeter
İnş sizin gibi rahat ederiz hocam.
klimayı koyduğunuz yere (hole) uzun kablolu bir vantilatör koyun. hangi odayı kullanıyorsanız o odanın kapısının 50 60 cm önünden kapıya doğru üfletin. en pratik çözüm bu. diğer türlü çok verimsiz çalışmış olur klima. denenmiştir.
Zaten vantilatorumuz var dediğiniz gibi şeyler yapabiliriz.