Selamlar, "Türkçe backlink kaynakları ile global SEO yapılamaz." Sözünüze katılmıyorum. Her dilden işe yarayan backlink kaynakları ile SEO Yapılır. Sadece Backlink dediğimiz olayın mantığını çok iyi kavramak ile ilgili. Backlink bir çiftçi gözünden baktığımızda tarlanın gübrelemesi gibidir. Tarlayı doğru zamanda eker, doğru zamanda sular doğru zamanda
gübrelersek ( backlink) bitkiler çok kaliteli ve hızlı büyür.
6 ay önce açtığım ingilizce bir site. 30 adet kendime ait ingilizce siteden tanıtım yazısı, 15 adet kendime ait almanca siteden tanıtım yazısı 15 adet türkçe siteden tanıtım yazısı ve bir kaç forum. Geçen haftada forumdan wiki backlink satın aldım. Onun dışında backlink kaynağına başvurmadım. Toplam ayırdığım bütçede maksimum 2000-2500TL Değerinde.. iyi çalışmalar dilerim.
Hocam İ
ngilizce bir site açın, 60 tane
sadece Türkçe sitelerden tanıtım yazısı + forum tanıtımı, hatta size kıyak geçeyim 100 tane tanıtım yazısı da alabilrisiniz,
USA trafik konusunda aynı başarıyı gösterin, tükürdüğümü yalayabilirim. Benim yazdıklarım ile verdiğiniz örnek zıt değil aksine aynı. Ben Türkçe backlinkler bir miktar destekler, tek başlarına işe yaramaz dedim. Sizinkisinde de bir miktar desteklemiş olabilir. Ayrıca 60 tanıtım yazısı ile 750 günlük tekile ulaşıldıysa çok da yüksek rekabet olan bir sektör değil demektir (eğer backlink ve iç seo harici birşey yapılmadıysa)
Ben ilk mesajımı yazarken de tahmin değil, bu şekilde denenmiş pek çok proje gördüm ve ona istinaden yazdım.
Ben bir backlink satıcısıyım, normalde işime gelen elbette yarar ya deyip kendi Türkçe tanıtım yazısı paketlerimi övmek ve satmaya çalışmak olurdu.
Ancak pek çok farklı şekilde uygulanan / uyguladıgım durumlar gördüm ve cüzi bir miktar etkilerin ötesinde olmadı.
- Türkçe sitede yabancı dilde tanıtım yazısı yayınlamak
- Türkçe dilde, yabancı dildeki kelime hedeflerini Türkçe'ye çevirip, Türkçe tanıtım yazısı yayınlamak
- Türkçe hitli sitelere, yabancı alt site açıp (paravan mantıgıyla), onlardan backlink almak
- Türkçe sitelerde yabancı kelimeden footer almak
- Türkçe sitelerden kelimenin Türkçe çevirisi ile footer almak
vs.
İşin özü şu :
USA odaklı bir çalışma yapıyorsanız, sizi öven, size referans veren sitelerin USA kitlesine hitap eden içeriği ve trafiği olmalıdır.
Bir de şu var, rekabeti zaten üflesen uçacak kolaylıkta ise de, o zaman sadece iç seo ile hiç backlink almadan bile trafiklenebilir.